Webáruház

Okos bankjegyszámláló gép a NEXT Irodatechnikánál

Megérkeztek az okos bankjegyszámláló gépek a NEXT Irodatechnika online áruházba. Ezek az új modellek attól különböznek a hagyományos pénzszámoló gépektől, hogy képesek felismerni az éppen számolt bankjegy címletét is. A nagypontosságú felimerésnek köszönhetően nem a megszámolt darabszámot adják meg, hanem a pontos összeget is kiírják a számolás végeztével.

A legújabb pénzszámoló gépek új nevet is kaptak, úgy nevezzük őket, hogy értékszámláló gépek. Az értékszámláló gép a címletfelismerés mellett több pontos hamisítvány ellenőrzést is végez minden egyes megszámolt bankjegyen. A megszokott UV, mágneses és méretellenőrzés mellett van benne úgynevezett CIS vizsgálat is. A CIS úgy működik, hogy minden bankjegyről képfelvételt készít normál és infra fénytartományban is, majd az így elkészült képet összehasonlítja a memóriájában korábban eltárolt mintával. A legkisebb eltérés esetében is azonnal jelez a kezelőnek, hogy nézze meg a gyanús bankjegyet szemrevételezéssel is.

A legnagyobb értékszámlálós pénzszámoló gépek rendelkeznek egy második fiókkal is, ahova a gyanús, vagy nem megfelelő bankjegyeket tudják félredobni. Ezeknél a bankjegyszámolóknál a számlálás folyamatos marad, a kezelő pedig ráér később is megnézni a félredobott bankjegyeket. A második fiók meglétének köszönhetően a komolyabb típusokat már bankjegy válogatásra, és irányba fordításra is lehet használni.

A NextCash NC-6800 típusú okos bankjegyszámláló már rendelkezik beépített nyomtatóval is, amire kitudja nyomtatni a számlálás végeredményét. Hagyományos pénztárgép szalaggal működik, és a nyomtatásban szerepel a címletenkénti összeg és darabszám mellett a megszámolt végösszeg is. A forint számolása mellett alkalmas euró, dollár, lei és még sok más valuta megszámolására és ellenőrzésére is.