Webáruház

A HDMI csatlakozó minőségi szintjei

hdmi csatlakozó

Egyáltalán nem véletlen, hogy a HDMI kábelek és csatlakozók annyira felkapottak manapság. Hosszútávon mindenképp a legmegbízhatóbb megoldást jelentik az audio és video jelek átvitelét illetően. Mivel igencsak bő a felhozatal, a vásárlók gyakran kérdezik, hogy melyik HDMI csatlakozó fog minden téren beválni?

Érdemes itt egy kicsit foglalkozni a minőségi szintekkel. A különböző termékek vezető anyagtisztaságban is nagymértékben eltérhetnek egymástól. Ugye a drágább modellek ezüstözött vagy ezüst ötvözet rézből készülnek. Mondani sem kell, hogy a legtöbb HDMI csatlakozó a szigetelés színvonalát tekintve is eltér egymástól.

Érthető módon egy profibb, nívósabb produktum sokkal jobb hang- és képminőséget képes biztosítani. Mindenképp szem előtt kell ezt tartani, amikor a vásárlásra kerül sor. Hol érdemes szétnézni, ha valaki eldöntötte, hogy beszerez egy ilyen kelléket? Megéri esélyt adni a KáCsa Audio shopnak, ahol a legtöbb HDMI csatlakozó az egyeztetést követően akár otthon is kipróbálható, vásárlási kötelezettség nélkül.

De melyiket ajánlott beszerezni, a mini vagy micro HDMI csatlakozó fajtát? A szakemberek szerint, sokkal jobban jár az ember, ha mindkét végén hagyományos HDMI apa csatlakozóval bíró vezetéket szerez be. Adapter segítségéven bármelyik hagyományos vezeték vége átalakítható micro vagy mini HDMI végződésűre.

Nem lehet már meglenni az USB csatlakozó nélkül

Az USB portok manapság már minden számítógépen és laptopon ottvannak. Nem csoda hát, hogy az USB csatlakozó szintén annyira népszerű. A kacsa-audio.hu oldalán megtalálhatók az aranyozott bevonatú, fémházas USB-A és USB-B csatlakozók, amik USB-s D/A konverter és számítógép közti digitális összekötő kábel készítéséhez tökéletesen beválnak.

Kaphatók természetesen a megszokott, fröccsöntött PVC fejes USB csatlakozó változatok is. Ezeknek az előnye, hogy kevesebb elektromágneses zavart engednek a jelhez jutni. Nem szabad persze elfelejteni, hogy az ideális működéshez egy minőségi vezetőanyagot tartalmazó, jól árnyékolt kábel is szükséges. Utóbbi szintén található a kínálatukban, KCO-U-Cu és KCO-U-Ag néven.