Szolgáltatás

Mit érdemes tudni a különböző lézeres szemműtét típusokról?

szem

Rosszul lát távolra? Megelégelte a szemüveg jelentette kényelmetlenségeket? Évek óta kontaktlencsével bajlódik, és szívesen búcsút mondana a vele járó kiadásoknak? A lézeres szemműtét megoldhatja problémáját. Lássuk, miről is van szó esetében, kiknek ajánlott és mi vár az érdeklődőkre, ha rászánnák magukat a beavatkozásra!

 

Ma már többféle lézeres szemműtét közül is lehet választani. Az úgynevezett szemkövető technológia tökéletes biztonságot nyújt az eljárás során, hiszen a szemgolyó térbeli és időbeli mozgását egyaránt követi. Van olyan alacsony energiával dolgozó lézer is, amely speciális megoldást kínál az érintettek számára. A lézeres szemműtét kétségkívüli előnye, hogy kontaktlencse és szemüveg nélkül is tökéletesen fog látni. A mindössze tíz percet igénybevevő eljárásnak köszönhetően végleg elfelejthet minden ezekkel járó kellemetlenséget, és akár már másnap munkába is állhat.

A lézeres szemműtéttől sokan tartanak, és ezért halogatják a beavatkozás elvégzését. Pedig az eljárás gyors, fájdalommentes, és azonnali végeredmény érhető el segítségével. Az eljárás során a szaruhártya alakját és görbületét változtatja meg az alkalmazott lézer, s ennek köszönhetően bármilyen segédeszköz nélkül tökéletes látás valósul meg. A tapasztalatok szerint a beavatkozás után egészen elképesztő élmény a páciensek számára, hogy tökéletesen, élesen látnak.

 

A lézeres szemműtét 18 és 50 éves kor közöttiek számára ajánlott, akiknek már legalább egy éve nem romlott a látása. A dioptria igen széles skálán mozog, így -12,00 és -1,00 között, a pluszosoknál pedig +6,00 és +1,00 között alakul ez az érték. Természetesen előzetes vizsgálatokra is szükség van, így a komoly szem-vagy belgyógyászati betegség kizáró ok lehet. A terhesség és a várandósság időszakán kívül javasolt elvégeztetni a beavatkozást.

 

A kifogástalan látás igazi élmény, s ezt azok tudják a legjobban, akik valamilyen látásproblémával küzdenek. A korszerű orvostudomány eredményeit azonban a komfortosabb mindennapok szolgálatába állíthatja, és lézeres szemműtéttel tehet a segédeszközök nélküli, optimális látás érdekében. Ha korábban csak halogatta a jelentkezést, találja meg most a megfelelő szakembereket, ahol félelem nélkül vághat bele a nagy kalandba.