Szolgáltatás

Alap tudnivalók a nemi betegségek kezeléséről

A nemi betegségek nem újdonságok az emberiség történetében. Minden bizonnyal az ilyen típusú betegségek egykorúk az emberi civilizációval. De mi az, amit 2021-ben tudnunk kell minderről a témáról és a betegségek kezeléséről?

Mik azok a nemi betegségek?

A nemi betegségek (STD, sexually transmitted diseases) azok, amelyek nemi úton terjednek. Azonban ez nem azt jelenti, hogy minden egyes nemi betegség csak nemi úton terjed. Több mint 20-féle nemi betegség létezik a világon. A legfontosabbak a szifilisz, a gonorrhea, a lágyfekély (ulcus molle), a Lymphogranuloma inguinale, a Chlamydia-fertőzés, a HIV fertőzés, avagy az AIDS, a Hepatitis B és C, a Herpes genitalis, a nemi szervek szemölcse (Condyloma acuminatum, más néven HPV fertőzés), Trichomoniasis, lapostetű, Rüh (Scabies).

 

Hogyan kell őket kezelni?

Mivel több mint 20 fajta ilyen jellegű betegségről tudunk (az előző bekezdésben a legfontosabbakra tértünk ki), ezért nyilvánvaló, hogy nincs egy olyan megoldás, amely mindent egyszerre gyógyít.

Az antibiotikus kezelés segít az alábbi fő betegségekkel szemben:

– szifilisz,

– gonorrhea,

– lágyfekély,

– Lymphogranuloma inguniale, és

– Chlamydia-fertőzés.

 

A Herpes genitalis ellen a tüneti kezelés az egyetlen megoldás, míg a Hepatitis B és C ellen a tüneti (területi) kezelések és a vírusölő szerek.

A nemi szerven vagy környékén fellépő szemölcs (HPV vírus) ellen a sebészi beavatkozás szokott célra vezetni.

A Trichomoniasis, lapostetű és rüh ellen pedig élősdi elleni szerekkel tudunk védekezni.

A HIV / AIDS fertőzés esetén a retrovírus elleni gyógyszerek segíthetnek.

 

 

Számíthatunk teljes gyógyulásra?

Időben elkezdett kúrával egyes betegségeknél igen, ilyenek a szifilisz, a gonorrhea, a lágyfekély, a Lymphogranuloma inguniale, a Chlamydia-fertőzés, a Trichomaniasis, lapostetű és rüh esetében is.

A HIV / AIDS nem gyógyítható jelenlegi tudásunk szerint, mivel a vírus a testben marad, azonban a tüneteket csökkentő kezelés és az életünket meghosszabbító kezelés lehetséges és a vírusok száma is csökkenthető egészen a nem kimutatható szintig egyes esetekben.

A Hepatitis B és C esetében általában spontán gyógyulással számolhatunk. De létezik védőoltás HBV ellen és vírusellenes kezelés is létezik.

A nemi szervek herpeszeinél részleges gyógyulással számolhatunk: a herpeszvírus a testben maradhat.

A nemi szervek szemölcseinél lehetséges a gyógyulás, míg a méhszájrák kockázatának megnövekedhet.

 

Hogyan juthatok első kézből származó információkra?

Egészen máig, a 21. század 3. évtizedéig léteznek tabu témák az életben. Az STD-k témaköre erősen ide tartozik. A kényesvélemények.com nevű oldalon első kézből származó információkat találhatunk. Ide tartoznak a különböző, akár alternatív kúrák is, és rengeteg információ, amelyek segíthetnek akkor, ha nemi betegségekkel kerülünk kapcsolatba. A linkre kattintva érhetjük el az oldalt. Ezeket gyakorlatilag mindenkinek érdemes tudni.