Szolgáltatás

Itt a nyár, ne egy ablak legyen akadály

Tél végén soha nem árt a nyílászárókat alaposan leellenőrizni, hiszen a hideg idő és a rengeteg csapadék esetleg megkárosította a nyílászárókat. Nyáron a szúnyogmentes éjszaka és a napközbeni szellőztetés érdekében működnie kell annak a nyílászárónak! Ha mégsem működik, akkor az megjavítható ( http://www.uvegezes.info/nyilaszaro-javitas/ ).

A nem jól működő nyílászárók esetében le kell ellenőrizni, hogy vajon mi okozhatja a hibát. Sokszor egészen egyszerűen nem nyílik ki a nyílászáró, vagy beszorul, illetve megakad. Amikor a lakásban huzatot érzünk az biztos jele annak, hogy a nyílászárók nem jól illeszkednek. A vékony üveg sok esetben sokkal olcsóbb, de amikor beköszönt a tél, akkor bizony ezt megérezzük, hiszen sokkal hűvösebb lesz ezáltal a szoba is és a fűtési költségek is megemelkednek. Nyáron sem túl jó a vékony üveg, mert a hőt annál könnyebben beengedik. A bukó-nyíló ablakoknál sokszor nyitáskor a teljes ablak kibukik, amely szintén nem jó jel, ezt is orvosolni kell. Amikor azt érezzük, hogy az ablak becsukása csak úgy megoldható, hogy emelünk rajta egyet, akkor bizony ott is állítási problémák vannak. A működésképtelen nyílászárókat minden esetben érdemes megszereltetni, hiszen elég egy nagyobb nyári vihar és a beázás hatalmas károkat fog okozni.

Ma már díjtalan állapotfelméréssel a nyílászárók javítása és átalakítása is megoldható. Nem érdemes sokáig halogatni ezeket a problémákat, hiszen a rosszul záródó ablakok később még katasztrófális állapotba kerülhetnek, akár el is deformálódhatnak. Ekkor már nagy valószínűséggel nem lesz elég a javítási munkálat, hiszen a teljes nyílászárót ki kell cserélni. Nyáron természetesen a szúnyogháló megléte a legfontosabb, ezért ezek felszereléséről minél előbb gondoskodni kell. Sajnos, ha szúnyog kerül a lakásba, akkor az éjszakai pihenésnek lőttek, ezért a háló mindenképpen szükséges, hiszen a nyári időszakban a legtöbben nyitott ablaknál alszanak. Természetesen ma már sok otthonban megtalálhatók a légkondicionálók, de a szellőztetés során így is bejuthatnak a szúnyogok a hálótérbe.