Webáruház

Munkásnadrágok télen-nyáron

Téli munkásnadrág viselésével a hideg időben történő kültéri munkavégzés hatékonyabbá és biztonságosabbá tehető. A munkásnadrágoknak különféle változatai létezek a kantáros nadrágoktól kezdve a rövidnadrágokon át a szabványos nadrágokig. A munkásnadrágok egyik legelterjedtebb változata a kertésznadrág, ezek általában keményebb, strapabíró anyagból készülek. A kantár megakadályozza, hogy a nadrág lecsússzon, miközben nem igényel övet. A munkásnadrág minden kétkezi ember szekrényének kötelező kelléke.

A szabványos munkásnadrágok célja, hogy megóvják a munkást, miközben kúszik, mászik, különféle munkafolyamatokat végez. Egy bizonyos csoportjukat a normál nadrág fölött kell viselni. Egy másik csoportjuk teljes értékű nadrágként használható, ami alá nem kell felvenni normál nadrágot. A legjobb munkásnadrág vastag. Előfordulhat, hogy hideg időben kell dolgozni, amikor a nadrágnak melegen kell tartani a viselőjét. Az is előfordulhat, hogy a munkakörülmények miatt a nadrágnak fokozottan kell védenie a dolgozót.

Amennyiben nyáron már túl meleg van, a munkás rövidnadrág megoldást jelenthet. A munkás rövidnadrág egy olyan munkásnadrág, amely külsejében megszólalásig hasonlít a teljes hosszúságú munkásnadrágokra. Az egyetlen eltérés a lábának a hossza. A munkás rövidnadrág is tartalmaz zsebeket, és általában egy rugalmas övet. A munkás rövidnadrág általában térdig ér, és a térd része néha tartalmaz egy védőfelületet is, amely egy vékony, párnázott felületet nyújt a térd számára. A lábszár viszont már megfelelően szellőzni tud, illetve a combnak is jut levegő ahhoz, hogy megfelelően szellőzzön.