Marketing

Videó készítés – a marketing célok szolgálatában

Számos oka van annak, amiért érdemes minden cégnek videós tartalmakat publikálnia, de a legfontosabb, hogy a multimédiás kontentek a leghatékonyabb eszközök a célközönség elérésére, s közvetve a vevőszerzésre. Ebben a cikkben elmondjuk, miért éri meg videózásba kezdened, illetve megmutatjuk, milyen lehetőségeid vannak, ha ez a tevékenység nem fér bele a napi rutinba, vagy nincsenek meg hozzá a megfelelő feltételek a cégednél.

A videók rengeteg lehetőséget kínálnak a cégeknek, akik némi kreativitással, megfelelő technikai és személyi feltételekkel marketing céljaik elérésére használhatják fel az új médiafogyasztási trendet.

Így maxold ki a videó készítésben rejlő lehetőségeket

 

Mivel a videó az összes érzékszervre, sőt az érzelmekre is képes hatni, így alkalmas arra, hogy egy jól összerakott tartalomm kíváncsiságot vagy vágyat ébresszen a nézőkben – például a terméked vagy a szolgáltatásod iránt. De abban is segíthetnek, hogy a céged elnyerje a célcsoport bizalmát és lojalitását.

 

Videó készítés Szegeden és a Dél-Alföldi régióban

Egy termékbemutató videó, amely akár működés közben mutatja be a termékedet, vagy egy unboxing videó, amely a termék kicsomagolásának és felfedezésének élményét osztja meg a nézőkkel, hatékonyabban eredményez vásárlási szándékot, mint egy reklám.

Egy image videó vagy egy folyamatot bemutató videó jól megválasztott zenékkel, képekkel, effektekkel a céged iránti bizalmat és elköteleződést erősítheti, illetve szerethetővé teheti a vállalatodat a közönség számára.

Szakértői interjúval pedig szintén a kötődést erősítheted azáltal, hogy megválaszolod a célközönség legfontosabb kérdéseit, vagy segíted őket egy probléma megoldásában.

Nem baj, ha egyedül nem megy…

A marketing célú videóknál elengedhetetlen a magas minőség. Nem elég a jó ötlet, biztosítani kell a technikát, a személyi feltételeket, a helyszínt, elvégezni az utómunkálatokat, megtervezni a publikálást úgy, hogy az keresőoptimalizálás szempontjából is jó legyen.

Szerencsére ma már kreatív és marketing ügynökségek működnek azért, hogy ezeket a feladatokat levegyék a cégek válláról.

A kreatív ügynökségek arculattervezésben, tartalmak létrehozásában vagy pl. webfejlesztésben tudnak segíteni, az online marketing ügynökségek pedig akár a teljes marketing stratégia felépítését és megvalósítását is átvállalják.

Ha videó készítésre van szükséged Hódmezővásárhelyen, Szegeden vagy bárhol a Dél-Alföldön, vedd fel a kapcsolatot a DLX MEDIA csapatával, és kérj időpontot ingyenes első konzultációra!