Szolgáltatás

Védjük autónkat szélvédő takaróval

Télen az autósok kora reggeli rémálma a fagy és a köd. Ha az autót nem zárt garázsban tartjuk, hanem az utcán, nincs menekvés.

Indulás előtt jégkaparó, jégoldó spray és munka közben egy – két, általában nyomdafestéket nem tűrő mondat, ami elhagyja szánkat. Nem beszélve arról, hogy, vagy lefagy a kezünk, vagy vizes lesz a kesztyűnk, ami persze később vezet kézlefagyáshoz.

A havat különösebb nehézségek nélkül, seprűvel lesöpörjük, na de jéggel és jeges ablakokkal minden sokkal bonyolultabb. Gyakran nehéz még egy vékony réteg jeget is eltávolítani a kaparóval, ráadásul sok időt és erőfeszítést igényel.

Előzzük meg a szélvédő jegesedését!

Az éjszakai fagyképződés elkerülése vagy korlátozása érdekében  ideális megoldás lehet, ha jegesedés gátló szélvédő takarót vásárolunk.

Szélvédő takaró használata megakadályozza a jég kialakulását az üvegen, ráadásul megtartja az összes havat. Ennek eredményeképpen még a legsúlyosabb fagyban sem kell foglalkoznunk a szélvédő tisztításával, csak levesszük a szélvédő takarót és már indulhatunk is, feltéve, ha beindul a motor…

Több féle típusú szélvédő takaró létezik, amit akár online is megvásárolhatunk.

Kétoldalas szélvédő takarók

Az ilyen típusú fagymentes szélvédő takarót úgy tervezték, hogy mindkét oldala más-más felhasználású legyen. Télen a fekete oldal elnyeli a hőt, hogy melegen tartsa az autót, míg az ezüst felület a melegben visszaveri a hőt.

Egy jó minőségű szélvédő takaró nem terheli meg túlzottan a pénztárcánkat érdemes kipróbálni.