Szolgáltatás

Trapézlemez árak összehasonlítása egy helyen

Trapézlemez árak

 

A trapézlemez árak az utóbbi időben több változáson is keresztülmentek. Bizonyos trapézlemez típusok olcsóbbak lettek, más fajtáknak azonban felment az áruk. Mindezt természetesen számtalan dolog befolyásolhatja a trapézlemez színétől kezdve egészen az anyagáig. Ebben a cikkben egy helyen próbáljuk meg összehasonlítani a trapézlemez árakat, hogy ne kelljen sokáig több különböző oldalon és üzletben keresgélni.

 

Röviden a trapézlemez sajátosságairól

A trapézlemez nevét a trapézformájú keresztmetszetéről kapta. Anyaga 0,35–0,75 milliméter vastagságú acél, amelyet gyakran különböző bevonatokkal látnak el, hogy még ellenállóbb legyen az időjárással szemben. A bevonat vastagsága általában 12–25 mikrométert elérő védőborítás. Míg a trapézlemez mérete a K10-től akár a K35-ig is terjedhet.

 

Mitől függhetnek a trapézlemez árak?

Manapság a trapézlemezek igazán széles palettájával találkozhatunk a piacon. Lehetőségünk van anyag, méret és szín szerint válogatni, amelyek sokszor az árakat is meghatározzák. A trapézlemez árakról a Pascal weboldalán tájékozódhatsz bővebben. Most megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani.

  1. A színek és az árak alakulása

Az, hogy bizonyos termékeket olcsóbban vagy drágábban szerezhetünk be, nagyban függ az adott trapézlemez színétől. A legtöbb esetben ugyanis az árak a színek alapján módosulhatnak. Színek tekintetében is hatalmas kínálattal találkozhatunk.

Így például, ha kerítésépítést tervezünk, kiváló választás lehet a sötét zöld, amely mindig a természetet fogja eszünkbe juttatni. Ezt a színárnyalatot már 3.290 Ft + áfa / m2 összegért a magunkénak tudhatjuk.

 

  1. A költséghatékony fa mintázatú trapézlemez

Ha fontos számunkra a minőség és a gazdaságosság, a fa mintázatú terméket szinte nekünk találták ki. Optimális anyagi befektetés. Kültérre és beltérre egyaránt jó megoldás lehet, hiszen elképesztően tartós. Semmi szükség arra, hogy állandóan felületkezeljük vagy karbantartsuk. Emellett rusztikus hatásának köszönhetően hűen utánozza a fa természetes erezetét. Ennek a terméknek az ára 3.990 Ft + áfa / m2.

 

  1. Kedvezményes termékek

Lehetőségünk van másod- és harmadosztályú trapézlemezek megvásárlására is. Ezek a termékek akkor lehetnek nagyszerű választás, ha a funkcionalitás fontosabb számunkra, mint az esztétika. Elsősorban mezőgazdasági, ipari épületeknél vehetjük hasznukat, ahol kevésbé fontos a hőszigetelés. Másod- és harmadosztályú trapézlemezt már 1.390–1.990 Ft + áfa / m2 összegért is vásárolhatunk.

 

A költséghatékony választás

A trapézlemez árak valójában számtalan dologtól függhetnek, de mindenképp igen költséghatékony megoldásról beszélhetünk. A trapézlemez négyzetméterre vetítve alkalmazható, így olcsóbban jövünk ki, mint más termékek esetében. Emellett időhatékony alternatíva is, hiszen egyszerre strapabíró és pehelykönnyű szerkezetét rendkívül gyorsan rögzíthetjük szinten bármilyen felülethez.