Szolgáltatás

Tényleg a világ legerősebb konzolja lesz az Xbox One X?

Kissé visszatekintve az elmúlt tíz év technikai fejlődésére, rádöbbenünk, hogy hatalmas lépést tett meg ezen a téren az emberiség. Míg tíz évvel ezelőtt egy USB adathordozó mindössze 512 MB tárhellyel rendelkezett, addig ma egy ugyanakkora vagy kisebb méretűt már több giga vagy akár terra tárhellyel is ellátnak. Már a megjelenés előtt úgy harangozták be az Xbox One X-et, mint ami a legkisebb, de egyben a legnagyobb konzol is. Nyilván a legkisebb a méretére vonatkozik, hiszen a jelenlegi piacon található konzolok mind termetesebbek.

A legnagyobb pedig a teljesítményére, vagyis a belső paramétereire vonatkozik. Kétségtelen, hogy egyetlen létező konzol sem rendelkezik még olyan fejlettségi szinttel, mint az Xbox One X, hiszen 6TFLOP-sal és 12 GB Ram-mal simán kivívja magának az első helyet a konzolvilágban. Itt is ugyanaz érvényesül, mint az USB adathordozó esetében nagyobb teljesítményt sűrítettek kisebb méretű eszközbe. A vásárlók találnak majd a csomagban egy Xbox One X konzolt 1 TB tárhellyel, 1 vezeték nélküli kontrollert, a tápkábelt, a HDMi kábelt, az irányítóhoz szükséges 2 ceruzaelemet, az üzembe helyezési útmutatót, 1 hónapig tartó Xbox Game Pass próba tagságot és 14 napos Xbox Live arany próba tagságot.

A konzol adottságaival illetve a csomag tartalmával minden vásárló zökkenőmentesen élvezheti a játékot. A hozzáértők általában felteszik a kérdést, hogy nem fog-e ekkora teljesítménynél túlhevülni a szerkezet. Természetesen nem, mivel a Microsoft nem dobna olyan terméket a piacra, ami nem állja a sarat és csak árt a hírnevének. Ugyanakkor, ennél a konzolnál alkalmaztak először a történelem során vízhűtést, ami rendkívül megbízhatónak bizonyul. Ezzel a lépéssel mintegy forradalmasították a konzolok hőszabályozását.

Az előzőleg Scorpio néven ismert konzol előnyei között szerepel, hogy visszafele is kompatibilis lesz. Ez azt jelenti, hogy az Xbox One, az Xbocs 360 és az Xbox Classic konzoljaira kialakított játékain és nagy kedvencein is újra végig lehet menni, annyi különbséggel, hogy most minden új színben tűnik majd fel.