Szolgáltatás

Tényleg meg lehet szüntetni a gerincsérvet gyógytorna segítségével?

gyógytorna

Az olyan gyógytornák, amelyek a fájdalom okát célozzák meg a tünetek helyett sokkal hatékonyabbak. A McKenzie gyógytorna tökéletes megoldást kínál, amelynek segítségével 5 kezelés után a deréknál, nyaknál vagy a csípőnél jelentkező fájdalmak csökkennek. A gerincsérvet ma már műtét nélkül is lehet gyógyítani, de ehhez a páciensek együttműködésére is szükség van. A terapeuta segít abban, hogy megtanuljuk azokat a helyzeteket és mozdulatokat, amelyeket kerülnünk szükséges ahhoz, hogy a sérv újra kiújuljon. A kezelések után mozogni, hajolni is tudunk majd, ez nem fog problémát okozni a későbbiekben. A közérzet javulása mellett az alvás is sokkal nyugodtabban telik majd.

Természetesen sokan próbálkoznak azzal, hogy elnyomják a tüneteket a sokszor talán igen erős fájdalomcsillapító gyógyszerekkel, esetleg szteroid injekcióval vagy csontkovácsolással, esetleg különféle krémekkel vagy masszázzsal. Az is elképzelhető, hogy a széke lévő párnacsere fogja elnyomni a fájdalmat, de az okok ugyanúgy jelen lesznek és a fájdalom bizony visszatérhet. A gerincsérvet sokszor műtéti úton próbálják megszűntetni, elmulasztani a fájdalmat, de még a műtétek után is visszatérhet a fájdalom. A legfontosabb, hogy a gyógyításra koncentráljunk. Célzott gyógytornával, a helyes testtartás elsajátításával és a helyes technikák begyakorlásával máris sokat tehetünk egészségünkért.

 

A gerincünk a nap 24 órájában szinte ki van téve a fizikai terhelésnek és a mostani életmód ezen a helyzeten még súlyosbít is. A gerincoszlop több részből áll, így csigolyákból, pockorongokból, kisízületből és szalagokból, izmokból és idegekből. Ha bármelyik alkotóelem megsérül, akkor az gerincfájdalommal jár. Nagyon gyakori, hogy maguk a porckorongok sérülnek. A sérvesedés egy folyamat, amely a legnagyobb valószínűséggel akkor alakul ki, ha hosszú idő óta a gerincoszlopot függőleges terhelés éri. A porckorong kocsonyás belső része ekkor kiszabadul és az idegeket nyomja, ettől érezhetünk igen nagy fájdalmat. A McKenzie torna ezen a problémán segíteni tud és a gyogytornaszom.hu weboldalon azonnal találhatunk is segítséget.