Szolgáltatás

Társasjátékok, amelyek gyerekeknek és felnőtteknek is megfelelnek

Társasjátékok

A napunk jelentős része munkával és tanulással telik el. Ilyenkor általában mindenki várni szokta, hogy hazaérjen a családjához, és egy kis időt tudjanak együtt tölteni. Mivel a nap végén már nem szokott sok idő arra jutni, hogy a szülők a gyermekeikkel lehessenek, érdemes a televíziót, és az okos kütyüket a háttérbe szorítani, és valami olyan programot kitalálni, ahol közös élményekre tehetünk szert. Remek választás lehet például, egy jó kis társasjáték erre a célra! Amennyiben hétköznap nem is jut mindig idő néhány parti lejátszására, hétvégén ezt könnyen pótolni lehet. Ehhez nem is kell mást tenni, mint néhány érdekes, és izgalmas társast beszerezni.

Mielőtt társasjátékot választanánk, első körben azt kell eldönteni, hogy kik lesznek a játékospartnereink. Amikor a gyermekinket szánjuk ellenfélnek, mindenképp olyan szabályrendszerű darabok között kell válogatni, amik megfelnek a kicsik életkorának. Nagyon is mellé lőhetünk akkor, ha egy nehéz, és hosszú menetidővel rendelkező játék mellé próbáljuk leültetni a porontyainkat, hiszen nem csak kudarcélményük lehet majd, de egy életre elmehet a kedvük ezektől a típusú játékoktól. Sokszor pont a családi társasjátékok jelentik a legnagyobb kihívást a társasjáték vásárlásnál. Abban az estetben viszont, ha jó helyen keresgélünk, nem okozhat gondot olyan társasokat találni, amiket a gyermekek is élvezni fognak.

Mitől lesz igazán jó egy családi társasjáték? Nem elég, hogy egyszerű szabályokkal álmodták meg, izgalmasnak is kell lenni annak érdekében, hogy a gyerekek is végig akarják küzdeni a játékot az első hely megszerzésért. Az is fontos azonban, hogy a szülők ugyan úgy szívesen üljenek le mellé, és egyenrangú partnerként „harcoljanak” a végső győzelemért. Amikor a családi társasok között nézelődünk, vegyük azt is figyelembe, hogy melyik darab lehet az, amiben annyira a játékba van ágyazva a tanulás lehetősége, hogy a kicsiknek fel sem tűnik majd. A fenti linken található oldalon egy társasjátékokat árusító online boltot találsz, ahol külön kategóriák szerint tudsz majd nézelődni, így könnyen válogathatsz a családi társas kínálatukból.

Abban az esteben, ha még így is tanácstalan vagy, nézd meg a TOP 50-es listájukat, ahol szintén szerepelnek olyan játékok, amiket együtt játszhatnak a felnőttek és a gyermekek. Érdemes figyelembe venni a játékokhoz tartozó értékeléseket is, hiszen ezeket korábbi vásárlók írták a tapasztalataik alapján, segítve ezzel az új vásárlókat a legjobb döntés meghozatalában. Ne feledd, nekünk, felnőtteknek a felelősségünk az, hogy megmutassuk a fiatalabb generációnak, hogy nem csak a tableten, és az okostelefonon lehet lógni a szabadidőjükben, hanem mekkora élményt jelenthet egy közös társasjáték est a családdal.