Webáruház

Speciális shoppingolásaim 1. rész

Nagyon szeretek shoppingolni. Ezek után gondolom nem lep meg Téged, hogy nőből vagyok. Elhatároztam, hogy írok egy sorozatot a rendhagyó vásárlásaimról, ennek olvasod most az első epizódját.

Minap a kocsimat bejelentettem az éves kötelező karbantartásra a közeli autószervizbe. Ahol előzetes árként egy arcpirítóan magas díjat mondtak. Amikor pedig ennek okára visszakérdeztem, akkor azt a választ kaptam, hogy drága az olaj. Gyakorlatias vagyok, azonnal jeleztem, hogy az olajat én fogom vinni, csak a cserét kell majd elvégezniük. Amikor letettem a telefont, kicsit beparáztam: nagy biztonsággal vásárolok női körömcipőt, koktélruhát vagy speciális zselé hatású körömlakkot, de motorolajat még sohasem vettem.

Sebaj, elővettem a kocsim gépkönyvét, azt találtam benne, hogy 15W-40 Castrol motorolaj szükséges az autóba. Google a barátom, elkezdtem keresni a neten. Az első találat: olajwebshop.hu. Nagyon megörültem, égi jelnek vettem, hogy létezik olajshop, azaz olajat is lehet shoppingolni. Egy szimpatikus autóalkatrész weboldalon találtam magamat. Ahol nőként is kiválóan tudtam tájékozódni. Pontosan 15 másodperc alatt és 2 kattintással találtam meg a Castrol GTX A3/B3 15W-40 olajat. Erre van szükségem.

Természetesen idegen terepen óvatos duhaj vagyok. Felhívtam az olajwebshop.hu egyik szaküzletét, a hozzám legközelebb lévő újpesti boltjukat. A vonal másik végén kellemes bariton férfihang. Megnyugtatott, hogy amennyiben a kocsi kezelési útmutatójában Castrol 15W-40 van előírva, akkor a GTX A3/B3 egészen biztosan megfelelő lesz. Az eladó elmondta, hogy a Castrol a világ egyik legnagyobb kenőanyag fejlesztője és gyártója. Olyan innovatív cég, amelynek olajai speciális adalékanyagok révén maximális védelmet és kenést biztosítanak a motor számára. Megakadályozzák az iszapképződést is és hatékonyan védenek az olaj besűrűsödésével és elöregedésével szemben is. Ezen a ponton egyetértően bólogattam a készülékbe. Határozottan szeretem az öregedés elleni szereket.

Az eladó felhívta a figyelmemet arra, hogy olajcsere esetében elmaradhatatlan feladat az olajszűrő cseréje is. Megkérdezte a kocsim pontos típusát (VW Passat Limousine) és természetesen azonnal javasolt megfelelő olajszűrőt is. Megadta a pontos cikkszámot, hogy ezt se felejtsem el megrendelni.

Megkérdeztem, hogy mi történik, ha a szervizben mégis azt találják mondani, hogy ez az olaj vagy szűrő nem lesz megfelelő. A szituáció előfordulását kizártnak tartotta, de megnyugtatott: minden esetleges reklamáció esetében kupont kapok, az olaj ára ezzel egy következő vásárlás során felhasználható a fizetésre. A szűrő esetében pedig visszafizetik a teljes vételárat.

Megnyugodva köszöntem el az olajwebshop.hu értékesítőjétől. És arra gondoltam, hogy mekkora szerencsém van, hogy létezik olajshop is, ahol a motorok témájában kevésbé járatos vásárlók is elboldogulnak. Ezen felbuzdulva le is adtam életem első online kenőanyag rendelését. Éppen akciós volt a szűrő, 10 % kedvezményt kaptam az egyébként is kedvező árból. Helyszíni átvételt választottam, természetesen az újpesti üzletbe. Hátha a bariton hang gazdája élőben egy olajfekete hajú görög félisten lesz.

A weboldalon örömmel láttam, hogy számtalan módon segítik a látogatókat megalapozott döntéshozatalban. Található az olajwebshop.hu honlapján több rövid videó is, amely bemutatja a megfelelő motorolaj ill. szűrő kiválasztásának módját. Sőt, van az oldalon egy rövid segítség is a webshop használatával kapcsolatban. Mondjuk erre nem szorultam rá, a Covid óta nagy gyakorlatom van már az online vásárlásban.

A történet végéhez még két adalék: az eladó élőben nem volt egy görög félisten ill. a szervizben azt mondták, hogy a szűrő és a motorolaj tökéletes a kocsiba. A kifizetett szervizdíjnak és az olajwebshop.hu árainak együttes összege pedig jóval kedvezőbb volt, mint a szerviz eredeti ajánlati ára. Szóval az olajshop használatával és a bátorságommal jókora összeget spóroltam meg magamnak. Egy biztos: a továbbiakban amikor olajcserére készülök, minden esetben az olajwebshop.hu oldalán kezdem az anyagbeszerzést.