Szolgáltatás

Nem csak az ingatlan volt a tuti befektetés tavaly!

Örökölt és a megfelelő befektetési formát keresi? Szeretné, ha megtakarításai a lehető legjobb helyen kamatoznának? Ha a hitelintézetek lekötéseinél magasabbra tenné a lécet, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, hogy napjaink népszerű befektetési formáinak egyikét választja. De mégis mi az, ami valóban megéri? Honnan tudhatjuk, hogy biztonságban lesz a pénzünk? Ezernyi kérdés szokott felmerülni az érdeklődők körében, s különösen így van ez akkor, ha laikusként keressük az ideális befektetési formát. A befektetes.net azt javasolja mindenkinek, hogy elsősorban a saját lehetőségeiknek és céljaiknak megfelelő ajánlat megtalálása legyen a cél. Vannak, akik nagyobb kockázatot vállalnak, mások megelégednek a kevésbé kockázatos, s ha ugyan alacsonyabb, de mégis biztos hozamot garantáló lehetőségekkel. Mint ahogyan eltérő anyagi háttérrel rendelkezünk, éppen úgy más és más elképzeléseink vannak a befektetések előnyeiről is.

Természetesen az elmúlt időszak tapasztalataira is érdemes némiképp hagyatkozni, ez ugyanis a piaci trendekről egyfajta képet adhat számunkra. A magyar részvénypiac a javuló gazdasági környezet apropóján idén is jó lehetőségeket teremt az érdeklődők számára. Miként azonban a banki lekötések kerülendőek, éppen úgy a kötvényalapok helyett is érdemes másféle megoldás után nézni. Sokan egyetértenek abban, hogy ingatlanba fektetni a lehető legjobb döntés, és az idő a legtöbb esetben ezt igazolja is. Ha a saját otthon megteremtése már megtörtént, akkor is érdemes olyan lehetőségeket kihasználni, mint például az állami támogatással kombinált lakástakarék. Ennek segítségével előteremthetünk egy olyan alapot, aminek köszönhetően a lakásvásárlás olcsóbban megoldható.

Miért lehet erre szükség? A gyermekek előbb vagy utóbb kirepülnek majd a családi fészekből, és nem mindegy, milyen kezdéssel állhatnak neki a nagybetűs életnek. A főiskolai, egyetemi időszak alatt is takarékosabb megoldásnak bizonyul az, ha saját ingatlanban élhet, mintha albérletet kellene fizetni számára. Akár befektetésként is remek választás az ingatlanvásárlás, hiszen a jól megválasztott helyszínen levő lakás, ház folyamatos bevételi forrást jelenthet. Még ha egykoron hitelfelvétellel finanszíroztuk azt, akkor is gyorsabban kifut a törlesztés, és onnantól már egyértelműen hasznot termel az ingatlan.

A tavaly is nagy népszerűségnek örvendő ingatlanpiaci befektetés nem csak azért éri meg, mert valós jövedelemre tehetünk szert segítségével, hanem az áttekinthetőség apropóján is. A befektetési alapok működését sokan nem látják át, és nem szeretnék rendszeresen szakember segítségét igénybe venni a racionális pénzügyi döntésekhez. Az ingatlanvásárlással és későbbi bérbeadással kapcsolatban nem merül fel ez a probléma.

Mielőtt azonban egyik vagy másik befektetési lehetőség mellett letennénk a voksot, nagyon fontos, hogy átgondoljuk a legfontosabb területeket a témával kapcsolatban. Nem mindegy, milyen időtávra szeretnénk pénzünket befektetni, mekkora hozamot, hasznot várunk el és ezért mennyit vagyunk hajlandóak kockáztatni. Ha ezekkel tisztában vagyunk, már jobban átláthatjuk, milyen irányba induljunk el az ideális befektetési forma után keresgélve.

Your email address will not be published.