Webáruház

Ne álljunk a gyermeki álmok útjába! Vásároljunk gyermekünknek hangszert!

A cím csak akkor nyer értelmet, ha a gyermekünk érdeklődik a zene iránt és ő maga kéri, hogy vásároljuk neki valamilyen, vagy egy konkrét hangszert, mivel minden vágya, hogy meg tanuljon azon játszani. Kétségtelen, hogy a zene maximálisan hozzájárul a gyermek kognitív fejlődéséhez. Hogyan döntsük el, hogy melyik hangszer áll a legközelebb a gyermekünkhöz és mi alapján válasszunk?

Hangszer személyre, a gyermekünkre szabva

Már egészen kicsi gyermekeknek is lehetnek konkrét elképzeléseik, hogy milyen hangszeren is szeretnének játszani. Lehet, hogy egy film nyűgözte le annyira és azért ragaszkodik a zongorához, de az is elképzelhető, hogy ő egész egyszerűen a billentyűs hangszerek iránt vonzódik. Amennyiben a gyermekünk határozottan zongorára vágyik, ne vegyük el a kedvét, mert lehet, hogy ő lesz újabb Richard Clayderman. Már csak azt kell eldöntetünk, hogy digitális vagy színpadi zongorát vásároljunk, vagy első körben egy szintetizátorra ruházzunk be. Mielőtt határozunk, érdeklődjünk egy zenetanárnál vagy a gyermekünk tanáránál. A billentyűs és más hangszerekről az Alza oldalán is tájékozódhatunk.

A legkedveltebb hangszer, a zenét kedvelő, a hangszeren tanulni vágyó gyerekek körében a hegedű és más vonós hangszer, mint a brácsa, a cselló és a nagybőgő. Akármilyen hangszert megszólaltatni nagyon sok munkával jár és nagyon sok energiát igényel. Hozzáértők szerint azonban a vonós hangszerek „megszólaltatása” talán kicsit több időt vesz igénybe. Ha a gyermek tanácstalan és kevésbé türelmes, akkor lehet, hogy nem egy hegedű segítségével kell megismerkednie a zenével, hanem egy egyszerűbb hangszerrel, például egy gitárral.

Ha a gyermekünk már hónapok óta vágyik egy gitárra, akkor bizonyára konkrét elképzelése is van, azaz határozottan tudja, hogy akusztikus, klasszikus vagy elektromos gitárt szeretne. A kínálatban ma már az elektroakusztikus gitár is megtalálható. Ha ajándékba, meglepetésként vásárolunk gyermekünknek gitárt, ne feledkezzünk meg a tartozékokról sem, vagyis a tokról, a húrokról, a pengetőkről, a hevederről, az állványról és a hangszerápoló termékekről.

A legtöbb szülőt boldogsággal tölti el, ha a gyermeke nem csak úgy elvan, hanem konkrét céljai és vágyai vannak, amelyeket tűzön – vízen keresztül meg is valósít. Sok szülő nem repes az örömtől, amikor a csemetéje egy dobfelszerelésre áhítozik, de nem kell megrettenni, hiszen hallásvédővel is felvértezhetjük a gyermekünket és egyúttal saját magunkat is. Már csak azzal kapcsolatban szükséges döntetünk, hogy elektromos dobot, pergődobot, basszus dobot és ehhez milyen dobverőket és egyéb tartozékokat válasszunk.

A fúvós hangszerek is a népszerűségi lista elején találhatók, már ami a hangszereket illeti. Kisebb gyerekeknek ideális a furulya és a fuvola. Ha nagyobb korában is lüktet benne a hangszerek iránti szeretet, akkor könnyedén válthat egy nagyobb hangszerre, például szaxofonra, trombitára, vagy egy érdekesebb fúvós hangszerre, mint például az okarinára.

Bízzunk a gyermekünkben!

Amikor egy gyermek hangszerért könyörög a szülőnek, nem biztos, hogy komoly elképzelések vannak a háttérben. De ha ismerjük a csemeténket és tudjuk, hogy határozott és céltudatos, mindenképpen vegyük komolyan a kérését, a régóta dédelgetett vágyát.

A fotó forrása:
Jaromir Chalabala / Shutterstock.com