Webáruház

Mit eredményez a retinol használata?

retinol használata

Az A-vitamin jelen származékát a pattanásos elváltozások kezelésére alkalmazzák, továbbá kisimítja a ráncokat és segít eltávolítani a bőr elszíneződését. A retinol használata során azonban bizonyos szabályokat be kell tartani. Az A-vitamint a fiatalság vitaminjának is nevezik, mivel a bőr sokkal lassabban öregszik tőle. De nem ez az összes értékes tulajdonsága. Már néhány héttel a retinol használata után a bőr fiatalabbnak tűnik. A terápia kezdeti időszakában a felső hámrétegekben változások következnek be.

A retinol hámlaszt és normalizál, aminek köszönhetően a felhám sérült rétege csökken. A kúra további szakaszai javítják a mélyebb rétegek állapotát. Ennek eredményeként fokozódik a kollagén- és elasztin termelés, javul az élő bőrréteg szerkezete és működése. A több hónapos alkalmazás után a bőr feszesebbé és rugalmasabbá válik, a ráncok jelentősen csökkennek. A retinol használata a felhám átmeneti kiszáradását is okozhatja, ezért a kezelés alatt könnyű hidratáló krémeket is kenhetünk a bőrünkre.

Flavonoidokat és a mentolt tartalmaz a borsmentaolaj

A növény gyógyító tulajdonságai évszázadok óta ismertek. Mentol tartalmának köszönhetően erős, jellegzetes aromával rendelkezik. A borsmentaolaj frissítő aromája pozitív hatással van a testre és a hangulatra egyaránt. A benne található vegyületek, közöttük elsősorban a flavonoidok és a mentol relaxáló hatásúak és csökkentik az izomzat feszültségét. Honnan ered ez az értékes kivonat. A borsmenta az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Népszerűségét elsősorban a sokoldalúságának köszönheti.

Évszázadok óta használják gyógyászati és élelmiszeripari célokra, de a kozmetikai iparban is alkalmazzák. Az Európában őshonos növény a virágzás előtt halmozza fel a legnagyobb mennyiségű borsmentaolajat. A természetes kivonatát nagyon gyakran használják a gyógyászatban. A vele való inhalálás segít enyhíteni a megfázás tüneteit és a köhögést. Ezért asztma, hörghurut, nátha és influenza kezelésére használják. A borsmentaolajat néha fogkrémek, szájöblítők, samponok, krémek és egyéb termékek összetevőjeként is megtaláljuk.