Webáruház

Milyen céges ajándékokkal lephetjük meg dolgozóinkat?

Közeledik a karácsony, ezért a cégeknek ideje elgondolkodni azon, milyen ajándékokkal lepik meg dolgozóikat, és ideje kidolgozni egy jó stratégiát is, amivel nemcsak egy jó reklámkampány érhető el az ügyfeleknél, de meg is lepheti őket valamilyen karácsonyi céges ajándékokkal. Ugyanis egy brit felmérés szerint a dolgozók több mint egyharmada sokkal szívesebben és motiváltabban tér vissza az ünnepek után dolgozni, ha kapott valamit ajándékba. Ha biztosra szeretne menni, néhány tárgyat jobb, ha kihagy a karácsonyi céges ajándékokat illetően.

Egy másik felmérés szerint a legkevésbé eltalált céges ajándékok közt szerepel a lejárt húsvéti csokitojás, a kutyaeledel, a bögrés leves, a chips, a virágmag, illetve egy fodrászutalvány, amelyet egy kopasz munkatársnak sikerült ajándékba adni. Annál inkább népszerűbbek voltak a vásárlási utalványok, az élelmiszercsomagok, a desszertek és a borok. A legelégedettebb dolgozók gáláns főnöküktől wellness napot vagy tesztvezetést kaptak.

Első sorban a gesztus számít és nem az, hogy minél többet költsön céges ajándékokra. Ilyen fajta ajándékoknak bármilyen alkalomhoz illő, lehetőleg hasznos tárgy megfelel, karácsonyra például egy karácsonyfadísz vagy húsvétra egy tojásokat vagy nyulat ábrázoló ajtódísz. A dolgozók körében az élelmiszerkosarak meg a vásárlási utalványok viszik a pálmát. Az édesség és az alkohol pedig univerzális céges ajándékok, nemcsak a kollégák, de az ügyfelek is örülnek nekik. Ha igazán kifinomult meglepetést szeretnénk, akkor emblémáztassunk egy bonbonos dobozt vagy gravíroztassunk borosüvegekre, így a megajándékozottak a céges ajándékok elfogyasztása közben sem felejtik majd el, kitől is kapták a finomságot.