Webáruház

Miért szeretjük a WPC-t?

Ön is szereti a fakerítést, faburkolatot, de azért nem szeretné a tavasz előjelének a kerítés újrafestését tekinteni? Van rá megoldásunk: használjon WPC-kompozitot. A WPC-kompozit egy tartós és esztétikus anyag, amelyből kiváló minőségű és meleg-hatású teraszburkolat és kerítés építhető.

Sokan vagyunk, akik a kerítésünket, udvarunkat nem tudjuk elképzelni másból, mint fából. Mert a fa szép, természetes anyag, ugyanakkor meleg, jó rálépni, rajta sétálni. Ellenben az éves ledörzsölését, alapozását, festését azért jó lenne valaki másra bízni, hiszen sem időnk, sem pénzünk nincs rá. Ebben az esetben ideális számunkra a WPC-kompozitból készülő terasz vagy kerítés. De építhetünk belőle ösvényt, pergolát, vagy korlátot is.

WPC-kompozit: tartós és szép

A WPC egy rendkívül tartós anyag, amely fahulladékból, újrahasznosított pet palackokból és különböző adalékanyagokból, illetve ragasztóból készül. A fahulladék tartalma 60% körüli, de felmehet akár 90%-ra, és a fa mellett bambuszt is tartalmazhat. Az adalékanyagoknak köszönhetően nem kopik el a színe, hiszen UV-rezisztenssé teszik. Nem támadják meg a bogarak, rovarok, a penész, a gomba. Nem korhad el, nem törik, nem szálkásodik. Biztosak lehetünk benne, hogy a teraszon való sétáláskor nem szerzünk néhány kellemetlen szálkát a talpunkba.

Nem igényel felületkezelést

Egy másik nagy előnye a WPC-nek a kényelmes használat: nem kell felületkezelni, illetve a tisztítása mosószeres vízzel történik, felmossuk, amikor poros lesz vagy összesározzuk.

A WPC ugyanakkor rengeteg színárnyalatban kapható, a bounty-val kezdve, a natúrfenyőn át, a sötétbarnáig vagy sötétszürkéig. Attól függően, hogy fahatásút vagy modern szürkét szeretnénk, van honnan válogatnunk. További jó hír, hogy ez a szín megmarad a felhasználás teljes időtartama alatt, hiszen a pigmenteket a gyártási folyamat során keverik bele, és ilymódon nem fakul meg a színe.

Meleg, mint a fa

A műanyag kapcsán sokunknak a laminált padló hidegsége jut az eszünkbe, a WPC-kompozit viszont nemcsak fahatásúnak tűnik, hanem a fa melegségét is tartalmazza. Hiszen a WCP-kompozitnak több, mint a fele fa-anyag. Természetközeli érzést áraszt magából, és azt külön jó érzés tudni, hogy, mivel fahulladékból készül, nem kellett erdőket kipusztítani érte.

A WPC-ből készült teraszburkolatra a magyar piacon 0 és 25 év garanciát nyújtanak, érdemes tehát a magasabb minőséget nyújtó, prémium járólapokba fektetni, hiszen így hosszú évekre bebiztosítjuk magunknak a kellemes kerti környezetet.