Webáruház

Miért fontos a megfelelő kézfertőtlenítés?

Az utóbbi években fokozottan hangsúlyossá vált a kézfertőtlenítés. Igaz, a gyermekek már az óvodában elsajátítják a kézmosás fontosságát, ettől függetlenül mégsem lehet eleget beszélni a kezek folyamatos fertőtlenítéséről.

Mennyit, mit és hogyan?

A koronavírus-járvány megjelenésével népszerűvé vált a kézfertőtlenítés, de a koronavíruson kívül a fertőtlenítő más baktériumoktól és vírusoktól is megvéd.

Az 50 ml-es kézfertőtlenítő azért praktikus választás, mert kompakt kiszerelésének köszönhetően könnyedén hordozható. Akár még zsebünkben is hordozhatjuk, de táskában is elfér. Így aztán nincsen olyan élethelyzet, amikor ne kerülhetne elő, és ne tehetne jó szolgálatot. Ezzel szemben az 500 ml-es kézfertőtlenítő szert sem érdemes nélkülözni a háztartásból, lévén a pumpás verzió az egész család kedvencévé válhat. Gazdaságos, mind űrtartalma, mind ára tekintetében, és természetesen sokáig elegendő. Mindkét terméknél harminc másodperc a behatási idő.

A hogyan témájáról is célszerű néhány szót szólni. A legjobb a tenyér külső-belső felületének, az ujjak, ujjközök, ujjbegyek bedörzsölése, gyors, határozott mozdulatokkal. Egy-két nyomásnyi gél bőven elegendő, nem kell túlzásba esni, és túlzottan gyakran sem ildomos ismételgetni a fertőtlenítést pontosan azért, hogy a szervezet által ismert, természetes flóra megmaradhasson a maga teljességében.

Mire képes a kézfertőtlenítés?

A megfelelő kézfertőtlenítés úgy működik, mint egy páncél vagy pajzs. A kezek nem egyszer a fertőzések forrásai. Hogy miért? Mert óhatatlanul közel kerülnek a szemekhez, a szájhoz, ahonnan pillanatok alatt a nyálkahártyához juthatnak a vírusok, baktériumok. Sokszor ezek nem tudatos mozdulatok: egy szemdörgölés, esetleg szájsimítás, és készen is van a probléma. Kilincsek, idegen tárgyak fogdosása, illetve kézfogás után, étkezés előtt mindenképpen ajánlott a fertőtlenítésről gondoskodni, ezzel megtámogatva az immunrendszer működését, kizárva a hívatlan betolakodókat.

Rendelj minőségi kézfertőtlenítőket a Carbon Medical webshopjából kedvező áron, 1 munkanapos kiszállítással!