Szolgáltatás

Miért éri meg a babaváró támogatás?

A babaváró támogatás kamatmentes hitel, amelyet akár vissza sem kell fizetni. Az állami kezességvállalás és a kedvező feltételek miatt sokan igénylik.

 

Segítség a házaspároknak

Aki gyermeket vállal, mindent meg akar adni a kicsinek. A kezdés azonban sosem egyszerű. Az állami kezességvállalással folyósított babaváró támogatás éppen az indulást könnyíti meg.

Maximum 10 millió forint is igényelhető, ezért nagy terveket lehet megvalósítani. Ráadásul a babaváró támogatás szabad felhasználású. Felújításra szorul a ház? A babaváró támogatásból kicsinosítható az otthon. Ebből az összegből akár ki is bővíthető a ház. Autót lehet vásárolni, illetve lecserélhető a meglévő modell. A babaváróból korábbi kölcsönöket is ki lehet fizetni.

A törlesztés miatt nem szükséges aggódni. Egyrészt, húsz év áll rendelkezésre visszafizetni a felvett összeget. Másrészt legfeljebb 50 ezer forint lehet a havi törlesztőrészlet. A gyermek születése után ráadásul három évre felfüggeszthető a visszafizetés. A második gyermek érkezése után a fennálló tartozás 30 százalékát vissza sem kell fizetni. Ha harmadik gyermeket is vállalnak, a teljes tartozás visszafizetésétől eltekintenek.

Ha a babaváró kölcsön folyósítását követő öt évben nem valósul meg a gyermekvállalás, vissza kell fizetni az addig igénybe vett kamattámogatást. Ezt követően a fennálló tartozás piaci kamatozásúvá válik. Azonban már egy gyermek vállalása esetén is a teljes futamidőre kamatmentes lesz.