Szolgáltatás

Mi áll az öngyilkosság hátterében?

mit érez egy öngyilkos

Az életben vannak olyan kilátástalan helyzetek, amelyekből sokan úgy érzik, hogy nincs semmilyen kiút. Egyetlen szóval nem lehetne megmagyarázni, hogy mit érez egy öngyilkos. A leggyakrabban olyan okok állnak a háttérben, mint a lelki trauma, a gyógyíthatatlan betegség, az érzelmi ingadozás, a mentális zavar, a genetikai hajlam, az alkohol- vagy a drogfogyasztás. Egy közeli hozzátartozó elveszítése elviselhetetlen fájdalommal jár. Az emberek többsége ilyenkor úgy érzi, hogy teljesen egyedül maradt, így nincs más megoldás, mint az élet kiontása.

Az élet egyáltalán nem könnyű, hiszen számos problémával kell megbirkózni. Mit érez egy öngyilkos, sokszor nem derül ki. Ha megfordul a fejében az önkéz általi halál gondolata, akkor azonnal kérjen segítséget! A pszichológus vagy pszichoterapeuta felkeresése az első lépés, amit megtehet annak érdekében, hogy meggyógyuljon. Ezen kívül olyan emberek társaságát keresse, akik pozitívan hatnak Önre. Hogy mit érez egy öngyilkos, számos kutatás vizsgálja, hiszen az okok eltérőek lehetnek.

A céljait úgy érheti el az élet minden területén, ha türelmes és elkötelezett. A kitartás a siker kulcsa, ami azt jelenti, hogy soha nem szabad feladni. Emberi értékről van szó, ami mindenkiben ott rejlik valamilyen formában. A legtöbben egyáltalán nem vagy csak nehezen tudják a kudarcokat feldolgozni, így kerülik a különféle szituációkat. Ez hosszútávon nem bizonyul jónak. Ha nem sikerül minden azonnal, akkor se adja fel! Az erős jellemű emberek könnyebben átvészelik, ha beüt a krach, hiszen képesek többször felállni a padlóról.

A kitartás egyébként önmagában nem elegendő. Az elhatározás mindennek az alapköve, amire építkezhet. Motiváltnak kell lennie a mindennapokban, hogy hamar elérje azt, amit szeretne. Túlsúllyal nagyon sokan küzdenek hazánkban is. A kilóktól nem egyszerű megszabadulni. Változtatni kell többek között az életvitelen és az étkezési szokásokon. Csak akkor lesz eredményes a sportban, ha rendíthetetlen. A kitartás növeli az önbizalmát, hiszen büszke lesz magára, ha megvalósítja az álmait.