Szolgáltatás

Mennyi vizet és áramot fogyaszt egy átlagos mosogatógép?

Ön is azok közé tartozik, akik nap mint nap halogatják a mosogatás elvégzését? Sokan vagyunk, akik legszívesebben egy életre elfelejtenénk ezt a háztartási teendőt, pedig kétségtelen, hogy szinte minden nap előttünk áll a feladat. Még ha nem is főzünk, akkor is rendre ott sorakoznak a mosogatóban vagy az asztalon a mosatlan edények, poharak, arról nem is szólva, milyen katasztrofális tud lenni a helyzet egy vendégséget követően. A korszerű technológiának köszönhetően azonban ma már egyre többek otthonában kap helyet a mosogatógép, amely a háziasszony legjobb barátjává vált.

Megrendelhetjük a kiszemelt darabot az online rendelés kényelmét kihasználva, de az internet segítségével kényelmesen össze is hasonlíthatjuk vásárlás előtt az egyes márkák készülékeit. A méret kiválasztásakor gondoljuk át, mennyi mosatlan szokott lenni, milyen gyakran főzünk, és a család hány tagból áll. Ezen felül érdemes megfontolni azt is, hogy beépíthető vagy szabadon álló készüléket szeretnénk a konyhában elhelyezni. Ez utóbbi annak függvénye is, hogy hol van a vízellátás és a lefolyó a helyiségben.

Mivel elektromos árammal működő berendezésről van szó, mely valószínűleg nap mint nap használatban lesz, így az energiaosztály sem elhanyagolható. Szintén lényeges, hogy mennyi vizet fogyaszt majd új kedvencünk. Az áramfogyasztás az energiabesorolástól is függ, például az AEG A+ gépek már nagyon energiahatékonyak (forrás: https://www.markabolt.hu/mosogatogep/) . A vízfogyasztással kapcsolatban kevesen tudják, de essen választásunk bármelyik készülékre is, az biztosan kevesebb vizet fog elhasználni, mint amit kézi mosogatással igényelnénk. Az olcsóbb, régebbi modellek akár 25 liter vizet is felhasználhatnak, ami szintén elfolyhat egy nagyobb mosogatás alkalmával. A korszerű mosogatógépek ezzel szemben 10 literrel, sőt, az alatti mennyiséggel is elvégzik dolgukat.

Ha tehát abban a dilemmában vagyunk, hogy mennyit költsünk a készülékre, akkor mindenképpen érdemes hosszú távon gondolkodni. A legkorszerűbb berendezések az energiafelhasználás és a vízfogyasztás terén is meglepően jó adatokat produkálnak. Természetesen az időtálló minőség és a megbízhatóság sem elhanyagolhatóak, s e tekintetben a jól ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé. Ügyeljünk a karbantartásra is, s így a mosogatógép biztosan hű segítőtársunk lesz a konyhai munkában.