A modern szakácsok rendelkezésére változatos felszereltség áll. Ők sokféle lábasok és kényelmes kiegészítők közül választhatnak. A divatos konyhák egyik újdonsága az indukciós főzőlap. Az ilyen berendezések számos előnnyel járnak. Gyorsabban készül el az étel, energiát takarítanak meg és teljesen biztonságosak a kisgyermekes családoknak is, mert maga a panel mindig hideg marad. De miután valaki beszerzett egy ilyen asszisztenst, bővítenie kell a konyhai eszközök összetételét is, mert nem minden edény alkalmas az indukciós tűzhelyhez. Ahhoz, hogy főzni tudjunk a főzőlapon, speciális lábasokra lesz szükségünk. Viszont ezeknek a modern készülékeknek a szeszélyessége nem tette őket kevésbé népszerűvé. Igen, valóban el kell búcsúznunk néhány edénytől, de ha szerencsénk van, még a megszokott és szeretett fazekaink és serpenyőink is alkalmasak lehetnek a tűzhelyre. Ilyenek például az acél és az öntöttvas lábasok. Más anyagok is használhatóak, de ügyelni kell arra, hogy mágneses réteg legyen az edény alján.