Műszaki / Szolgáltatás

Kerámiabevonat új autóra

Sokat teszünk az új autónkért azzal, hogyha a rendszeres használat előtt kerámiabevonatot visznek fel rá a szakemberek. A fényezés hálás lesz a gondosságunkért.

Miért érdemes kerámiabevonattal ellátni egy új autót?

Vélhetően nagy vágyunk valósul meg akkor, amikor elhozzuk a szalonból a várva várt új autónkat, amelyre igaz: kezdetben a napra lehet nézni, de arra nem, olyan fényesen csillog a jármű.

A mindennapi használatban azonban könnyedén piszkolódik, olykor egy-egy madár „szentségteleníti” meg, máskor a vezetés közben bogarak teteme tapad rá, netán fékpor, kátrány vagy vízkő kezdi ki.

Egy több milliós járgánynál igazán érdemes a kezdéskor rászánni némi pénzt a védelemre, amelyet az autóra felvitt kerámiabevonat garantálhat.

A kerámiabevonat ugyanis segít abban, hogy kevésbé koszolódjon a felület, illetve jóval könnyebb legyen takarítani azt. Bónuszként a kisebb fizikai sérülésektől is megvédi az autót, és hosszabb ideig gyönyörködhetünk a fényezésben.

Az egy-két mikronnyi vastag kerámiabevonat felvitele az autóra időt és szaktudást igénylő folyamat. A kezelés időtartama azonban rövidülhet, ha a szalonból rögvest a műhelybe visszük az autót, hiszen akkor kevesebb korrekciót igényel az előkészítés. Szakemberek azt tanácsolják, még a szállítás miatt felhelyezett fehér védőfóliát sem kell eltávolítani, majd megoldják azt az autót a kerámiaréteggel bevonók.

Ha szeretné, hogy új autója sokáig eredeti fényében csillogjon, a kerámiabevonat évekre szóló megoldást jelenthet.