Szolgáltatás

Japános hangulatot kölcsönözhet a háznak egy igényes tolóajtó

igényes tolóajtó

A tolóajtóknak számtalan előnye lehet, de fontos tudni, hogy mely esetekben érdemes a tolóajtó mellett dönteni. Egy különleges tolóajtó Japános hangulatba borítja a lakást ez teljesen biztos. Sok esetben a már meglévő ajtószárnyak okoznak rengeteg gondot, hiszen helyhiány alakul ki. A korszerű tolóajtók ebben ma már nagyon sokat tudnak segíteni. Az ajtószárnyak okozta problémák ezzel az egyszerűen beépíthető ajtóval gyorsan megoldhatók.

A szép tolóajtó nem mindenhol vásárolható meg, ezért érdemes alaposan körülnézni a lehetőségek között. A tolóajtók között falba szerelt és fal előtt tolhatókat is találunk. Különbség tulajdonképpen a kivitelezésében van, hiszen az egyszerűbb megoldás a fal előtt eltoltható. Ennek a kivitelezése roppant rövid idő alatt megvalósítható és nem jár a felszerelése különösebb átalakítási munkálatokkal. Így is fontos, hogy hely legyen a szárnyak eltolásához, de térben mégis nagyobb szabad területünk marad. A hagyományos ajtómegoldásokkal szemben biztosan praktikusabb.

A falba futó tolóajtók persze természetesen más kategóriába tartoznak, hiszen ahogy a neve is sejteti, a falban kell kialakítani a helyet az ajtóknak. Ezt a megoldást talán érdemesebb akkor választani, ha még építkezés előtt állunk. Ha már meglévő lakásunkba szeretnénk egy Japános hangulatú tolóajtót beépíteni, akkor számolni kell bontási és építési munkálatokkal. A tolóajtónak ebben az esetben ki kell alakítani a fogadóterületét. Manapság már nem egy otthonban találhatók meg olyan gardróbszekrények, amelyek tolóajtóval rendelkeznek, talán ez sem véletlen, hiszen a tervezők és a beépítésekkel foglalkozó cégek is mind inkább a praktikum irányába haladnak. Egyre több a lakáspiacon a kisméretű garzon, amelynek fenntartási költségei sokkal alacsonyabbak. Ezekben az otthonokban igazán jó, ha egy ilyen tolóajtó mellett tesszük le a voksunkat. Mint már említettük, törekedjünk arra, hogy minőségi legyen az ajtó és az elvégzett munka is, így tartsuk nyitva a szemünket, amikor a beépítést végző szakembereket keressük. Több helyről is érdemes ajánlatot bekérni, hogy ár-érték arányban a legjobb szolgáltatást kapjuk.