Szolgáltatás

Igazán hatékony a legtöbb medence tartozék

A kertes udvart, igazán jól fel lehet dobni egy méretes medencével, amelyiknek a beszerzése ma már egyáltalán nem ütközhet szinte semmilyen akadályba. Az interneten könnyedén megrendelhető a megfelelő típus és a felállítás sem probléma, némi szakértelemmel és kitartással. Természetesen ez még nem minden, ugyanis további számos medence tartozék létezik, amire szükség lehet a későbbiekben. Nem az a kihívás, hogy kialakítunk egy házi strandot, hanem annak vizét folyamatosan tisztán is kell tartani. Lehetőség adódik arra, hogy cseréljük vagy éppen utánpótoljuk az elpárolgott folyadékot, de ez egyáltalán nem elegendő. Egy zárt rendszerről van szó, amiben az apró élőlények gyorsan elszaporodnak.

Hogyan segíthet ennek elkerülésében bármelyik medence tartozék? Úgy, hogy azokat okosan használjuk fel! Létezik többek között, úszó vegyszeradagoló, szűrő, levegőztető berendezés, kiszedő háló, kefék, hőmérők. Honnan tudjuk, hogy mikor kell bevetésre kerüljön bármelyik medence tartozék? Ez egy fontos kérdés, hiszen számos készítmény, amilyen lehet az algaölő vagy klór, csak a megfelelő hőmérsékleten és pH szinten váltja ki a hatását.

A víz hőfokát egy egyszerű akár kacsa alakú hőmérő is mutathatja. Ez az egyik leginkább használatos medence tartozék, amelyik mindig a folyadékban kell legyen, hogy információt nyújtson az aktuális paraméterről. Ha megfelelő a hőfok, akkor léteznek olyan tesztcsíkok, amelyek egy cseppből megállapítják a lúgos vagy éppen savas jelleget. A semleges 7 pH értékre kell törekedni, ugyanis ezen működnek leginkább a medence tartozék jelentős részét képező vegyszerek.

A megfelelő adagokkal gátat szabhattuk az algák elburjánzásának. Azonban, ha ezzel elkéstünk, akkor sincs semmi problém, csak gondolkodnunk kell! A megfelelő pelyhesedést képző készítmény apróbb szemcsékbe tömöríti az élőlényeket, amelyeket aztán a szűrő medence tartozék könnyedén kiszűr, ezzel elhárítva az akadályt. A csapadék és fákról lehulló levelek, apróbb letört gallyak ellen az egyik leginkább elterjedt védekezés a takaró alkalmazása.

Ez a medence tartozék hozzájárulhat, hogy lényegesen kevesebb vegyszert kelljen alkalmazni, valamint a víz hőfokát is magasabban tarthatja. Jól nézzük meg, hogy mekkora méretet vásárolunk belőle, nehogy túl kicsi legyen! Semmi esetre sem feledhetjük el, hogy az otthoni strand mellé számos medence tartozék is kell társuljon, amennyiben ideális víztisztaságot akarunk elérni hosszútávon. Gyorsan bele fogunk jönni a vízkezelésbe és nem marad más hátra, mint élvezzük a hűs folyadék kellemes hatását a forró nyári napokon.