Szolgáltatás

Garanciával együtt is találhat használt a laptopot

Az internet és a számítógép napjainkban nélkülözhetetlenek. Ha mobilabb megoldást szeretnénk találni a szórakozáshoz, munkavégzéshez, akkor a laptop bizonyul az ideális választásnak. De vajon tényleg komoly százezreket ki kell azért fizetnünk, hogy megbízható minőséget kapjunk a pénzünkért?

Ha műszaki cikkekről, pláne számítástechnikáról van szó, akkor a legtöbben fontosnak tartják a megbízhatóságot. Nincs ez másként akkor sem, ha a használt készülékek piacán nézelődünk. Ha jó helyen keres, akkor egy használt laptop is teljesen megbízható választás lehet. S hogy mi alapján érdemes válogatni a minden korábbinál szélesebb laptop kínálatban? A legfontosabb, hogy azzal tisztában legyünk, milyen célra szeretnénk majd a készüléket használni.

Az üzleti gépek esetében a gyártó rendszerint kiemelt figyelmet fordít az anyaghasználatra, és a biztonságra. Az ujjlenyomat olvasó például nagymértékben szolgálja az adatbiztonságot, amire munkavégzés során nagy szükség lehet. Általában igényként jelenik meg ezekkel a gépekkel kapcsolatban az is, hogy speciális portok legyenek rajta, az akkumulátor jól bírja a strapát, és külsőleg és jobban bírják a mindennapi megterhelést. Ezzel szemben az otthoni használatra szánt, főként szórakozást, kapcsolattartást szolgáló laptopok sokak szerint szebbek, színesebbek, nagyobb hangsúly helyeződik a design-ra. A gamer gépek pedig elsősorban az erősebb processzorral és videokártyával nyújt tökéletes játékélményt. A speciális hűtési rendszerrel társítva mindez igen sokba kerülhet, ha újonnan szeretnénk vásárolni.

 

Sokan vannak, akik nem tudják, mekkora memóriát érdemes választani Persze minél nagyobb, annál jobb, de lehetőség nyílik utólagos bővítésre is. Nem úgy, mint a videokártya esetében, amit érdemes jól megválasztani. Erősebb videokártya rendszerint akkor szükséges, ha játszani szeretnénk a laptopon, vagy nagyfelbontású videókat szeretnénk vágni.

 

Érdemes körülnézni a használt termékek piacán, ugyanis a tapasztalatok szerint egészen prémium kategóriát is ki lehet fogni megfizethető áron. Ugyan sokan az asztali gépekre esküsznek, de ha szeretnénk kényelmesen az ágyból filmet nézni neten, vagy a munka kapcsán vágynánk a mobilizálható eszközre, akkor mindenképpen a laptop előnyeiben érdemes gondolkodni. Akár online is rendelhet, a megfelelő webáruházból a garanciát is kézhez kapja.