Szolgáltatás

Fogpótlás? Ezek a lehetőségek vannak.

Korszerű megoldást szeretne találni elvesztett fogai pótlására? Ugyan napjainkban a szakemberek kezeléseikkel egyértelműen azt célozzák, hogy a páciens saját foga megtartható legyen, de erre sajnos nem mindig van lehetőség. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minél hamarabb érdemes a fogpótlással foglalkozni, hiszen ha ez elmarad, annak egészségügyi következményei lehetnek. Mire gondolunk pontosan? Az esztétikai hátrányon túl mindenképpen figyelmet érdemel a szomszédos fogak épsége, a hangképzés és a beszéd érthetősége, a rágóképesség csökkenése és az elvesztett fog helyén a csont leépülése. Ez utóbbi főként az esetleges fogbeültetés választásakor bír majd hátránnyal.

Ugyan az implantáció a leginkább korszerű megoldás a fogpótlásra, de a híd készítése is népszerűnek bizonyul a páciensek körében. Ennek segítségével egy vagy akár több fogat is pótolhatunk, de kombinálhatjuk implantátum beültetésével is a módszert. Ez főként akkor kerül szóba, ha például hiányzik a híd rögzítéséhez szükséges fogak egyike. Többféle típusát ismerjük a hídnak, így a hagyományos típuson túl szabad végű, ragasztott, vagy a korábbiakban említett, implantátumon nyugvó híd mellett is letehetjük a voksot.

A részleges vagy teljes kivehető fogsor is egyfajta megoldást kínál, ám ezekkel szemben sokaknak még mindig ellenérzéseik vannak. A korszerű alapanyagoknak és kivitelezésnek köszönhetően azonban ezek is kényelmetlenség nélkül viselhetőek a mindennapokban. Mint említettük, a fogpótlás megoldható híddal is, mely során pontos kezelési terv alapján kerül kivitelezésre a minden szempontból személyre szabott híd. A fogak előkészítése után történik a lenyomatkészítés és a fogszín kiválasztása, majd egy ideiglenes korona kerül a lecsiszolt fogakra azok védelme és az esztétikum céljából. Amint elkészül a végleges híd, azt speciális ragasztóval rögzíti a szakember.

Legyen szó bármelyik fogpótlás típusról is, a cél nem más, mint a fogak funkciójának megőrzése és természetesen az egészséges, magabiztos mosoly. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír napjainkban, hiszen mind a munka, mind a magánélet terén nagyon fontos, hogy elégedettek legyünk megjelenésünkkel és merjünk szívből mosolyogni. A megfelelő szakembert és klinikát választva sikerülhet megtalálni a minden szempontból igényeinknek és a fogászati probléma jellegének ideális fogpótlást.