Lélek

Eljött a Bika hava: ezt árulja el rólad a csillagjegyed!

Bár már április 20-án kezdetét vette, mégis a májust tekinthetjük igazán a bika hónapjának. Tavaszutó, nyárelő… Az udvarlás, randevúk, párválasztás ideje. Mi volt a jelentősége ennek az időszaknak egykor és mi ma? Mire számíthatunk ebben az ígéret teljes hónapban? Az EZO TV megkereste a válaszokat!

A bika horoszkóp és a bika szimbólum története

A bika horoszkópnak rengeteg jelképes jelentése van, amik a történelem folyamán rakódtak erre a csillagjegyre. Az európai kontinensen a bika az egyik legerősebb állatnak számít. Lénye a birtoklást, stabilitást, termékenységet, erôt képviseli. A bika szimbólum az ókori kultúrában kiemelkedő helyet foglal el: tulajdonosának gazdagságot, jólétet szolgáltatott; nőnemű párjával, a tehénnel együtt biztosították a gazdaságok folyamatos fejlődését. Tiszteletük még Krisztus elôtti időkre nyúlik vissza, amikor kultikus állatként tisztelték (Szeth – Egyiptom; Minotaurusz-Kréta). Az ókori kultúrák kezdetén (ie.4400-2200) a mai bika havának idejére esett a tavasz kezdete. Az állat által képviselt erők miatt ezt az időszakot jelölték meg akkor a bika hónapjaként.

Az évszázadok múlásával a tavasz kezdete korábbra tolódott: a kos havába. Ez a folyamat az akkori hiedelemvilágban is megjelent. A BIKA mindinkább a letűnt ragyogás, az alvilág képviselőjévé vált. Egyiptomban ez Szeth (Bikaisten) és Hórusz (Napisten) harcában öltött képet, de több akkori mitológiai hős ellenfele bika, vagy bikaszerű lény volt. A krétai Minotaurus legendája is ebből a folyamatból eredeztethető: Thészeusz (Kos-naphérosz) leereszkedik az alvilágba, a Bika-Minoszhoz (Minothaurus), hogy megszerezze tőle a tavaszpontot.

Bár a keresztény vallásban egy Isten uralkodik mindenek felett, a tavasz kezdetének korábbra tolódása, egy érték- és szemléteváltás a Bibliában is nyomot hagyott. A kosszarvú Mózes összetörte az aranyborjút, a 10 parancsolat megtalálója így ezzel a tettével győzedelmeskedett a régi értékek felett.

Bár mára a bika kultusz minden tekintetben alábbhagyott, a bika horoszkóp és hónapja, május, ma is a termékenység, pártalálás, a hosszú távú vállalkozások kezdetének ideje. Bár mindannyian különbözünk, a legerősebb globális hatások, mint a tavaszi felmelegedés, a napsugárzás, eltérő mértékben ugyan, de mindenkire hatnak. Vegyünk szemügyre, kire, hogyan!

Hatások csillagjegyek szerint

KOS

A jóidő feltölti energiával! Használja ki ezt a plusz töltetet eddig ismeretlen élmények megtapasztalására! A sors fel fogja kínálni a lehetőségeket! Szeretetét bátran fejezze ki szerettei, főleg párja felé. Amennyiben egyedülálló, fordítsa ezt az energiáját új kapcsolat létesítésére!

BIKA

Május a bika hónapja! Születésnapi ajándék a sorstól: egy kis önbizalom! A magabiztosabb fellépés sikert és anyagi fellendülést eredményezhet. Viszont a Családról, eddigi kapcsolatokról a siker csúcsán sem szabad megfeledkezni!

IKREK

Számukra a május a konfliktusok tisztázásának, a bocsánatkérésnek az ideje lesz. Bár nem lehet mindent egy “Sajnálom!”-mal elrendezni, de kezdetnek megfelel.

A termékenység hónapja a pénzügyekben is meg fog mutatkozni.

RÁK

Ezen jegy képviselői számára nem mutatkozik könnyű időszaknak ez a hónap. Talán a télből hozott fáradtság miatt, a kötelességeit lehetőség szerint halasztgatja, amíg teheti.

Érzelmeinek óvatosan, ha kell, csak írásban, de adjon hangot!

OROSZLÁN

A május a szeretet és család jegyében fog telni! Kicsit úgy érezheti, minden kezd helyére állni. A munka kissé háttérbe szorulhat, erre azért oda kell figyelni!

Egészségére figyeljen! A prevenció a legjobb gyógymód!

SZŰZ

Május az előrehaladás hónapja lesz. Elmélyíti ismereteit azokat a dolgokat illetően, amiket eddig csak felületesen ismert. Ez pozitív változást és megbecsülést eredményezhet munkahelyén, illetve tanulmányai terén. A családi életben is igyekszik helyre tenni a dolgokat. Olykor azonban, ha fáj is, ki kell mondani egyenesen az igazságot!

Energetikailag megfelelő időpont ez az életmódváltásra, illetve elkezdeni sportolni.

MÉRLEG

E hónap a kapcsolatoknak fog kedvezni. A párkapcsolatban élőket párjuk törődő gondoskodása kényeszteti el. Aki még egyedülálló, az új érdeklődők jelentkezésére számíthat.

Ha eddig szorgosan tervezgetett egy nagyszabású projectet, májusban vágjon bele a megvalósításába!

SKORPIÓ

Mind a kapcsolatok, mind a munka terén virágzó lesz a hónap! Figyeljen oda, hogy a siker ne járjon önközpontúsággal!

NYILAS

Túl sokat vár el szeretteitől! Helyette inkább keresse önmagában a változás lehetőségeit!

Haladjon céljai felé, de legyen tekintettel környezetére is!

BAK

Gyors tempót diktál magának, s mindent egyszerre szeretne befejezni. Ha megtorpan, rögtön belekap valami másba. Ez az állapot könnyen kiégéshez vezethet! Egy lelki-leltár jót fog tenni!

VÍZÖNTŐ

A múlton rágódni nem érdemes, de abból tanulni igen! Koncentráljon aktuális kapcsolataira, nehogy azok is idő előtt emlékké váljanak! Vigyázzon egészségére, főleg ízületeire, bőrére!

HALAK

A vízöntőkhöz hasonlóan kicsit a múltbeli eseményeken agonizál. Koncentráljon inkább a jelenre! Nyisson a társas kapcsolatok felé!