Webáruház

Drágaköves ékszerek előnyei: miért válaszd ezt a fajtát?

Ékszereket sokan viselünk szívesen: feldobják megjelenésünket, stílust adnak, előnyösen világítják meg bőrünket, gyakran egészségtámogató hatással is bírnak. Az ékszerviselés egy felsőbb kategóriája a drágaköves ékszerek viselése. Ilyet nem hord akárki, akármikor! Az igazi drágakövek viselőiktől is tartást követelnek. Miért és mikor kerüljön a választás a drágaköves ékszerekre? Az Ékszerakció többéves tapasztalatai alapján gyűjtöttük csokorba a válaszokat.

Mi számít drágakőnek?

A drágakő fogalmának nincs általános érvényű definíciója. Ide tartoznak azok az ásványok (gyémánt), ásványaggregátumok (lapis lazuli), kőzetek (ónixmárvány), biogén ásványos anyagok (gyöngy, korall, borostyán), melyek tartósságuk, szépségük, ritkaságuk és egyéb egyéni tulajdonságuk alapján kitűnnek társaik közül.

Nagy vonalakban megkülönböztethetünk valóságos és féldrágaköveket.

Az előbbiek csoportjának főbb képviselői: gyémánt, korund (rubin és zafír), berill (smaragd, akvamarin). Utóbbi csoport tagjai többek közt a kvarc-és földpátváltozatok. Ezt a kategóriamegnevezést ma már ritkán használják.

A drágakövekkel a  drágakőtudomány (gemmológia) foglalkozik.

Mikor viseljünk drágaköves ékszert?

Ilyen ékességek választására több nyomós indokunk is lehet. Vegyük őket sorra!

1. Alkalmakra

Vannak különleges események életünk folyamán, évfordulók, diplomaosztó, jeles születésnap, melyeknek szeretjük megadni a módját. Az ékszerbe foglalt drágakő emeli megjelenésünk értékét; egyedülálló eleganciát kölcsönöz. Ragyogásuk kihangsúlyozza az esemény jelentőségét. Viselésükkel a többi jelenlévő számára is jelzem, hogy különlegesek számomra.

Alkalmakra érdemes a nagyobb, értékesebb drágakővel ellátott gyűrűket, nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat, esetleg hajtűket, brossokat választani. A kisebb, visszafogottabb darabokat bátran viselhetjük hétköznapokon is.

2. Mindennapokra

Bár a valódi drágaköveket érdemesebb különleges pillanatokra tartogatni, a visszafogottabb képviselőiket viseljük büszkén a hét bármely napján. Arra azonban készüljünk, hogy ezek az ékszerek kényesebbek egyszerűbb társaiknál! Se a mosogatás, se a fürdés, takarítás, de az alvás sem ajánlott viselésükkör. A test síkjából élesen kiemelkednek, ezáltal könnyen bele akadhatnak bármibe, megsérthetik saját és mások bőrét is. Viseletük elsősorban szellemi munkát végzők számára ajánlott.

Mi alapján válasszunk?

  1. Döntsük el azt, hogy arany, vagy ezüst ékszert szeretnénk. Az ezüst a hidegebb, míg az arany a melegebb árnyalatú kövekkel harmonizál.
  2. Gondoljuk át, pontosan milyen alkalomkor, s milyen ruhához választjuk az ékszert. Ez alapjaiban fogja meghatározni választásunkat.
  3. Amennyiben univerzálisabb drágakő mellett szeretnénk dönteni, érdemes víztisztaságú (gyémánt), fehéres-kristályos (holdkő, hegyikristály) színűt, vagy gyöngyöt választani.
  4. Érdemes figyelembe venni a csillagjegyünket is! Mindegyik zodiákumhoz több ásvány is tartozik, melyek különösen erővel támogatják adott csillagjegy szülötteit.
  5. Ha pedig az ásványok testi és szellemi gyógy- és regeneráló hatásait szeretnénk kihasználni, akkor állapotunknak megfelelően döntsünk. Torokfájás esetén a zafír, míg vérnyomásingadozás panaszaival rubin mellett döntsünk!

Mire ügyeljünk a vásárláskor?

Még ma is igaz a mondás: Nem minden arany, ami fénylik, és nem minden drágakő, ami csillog!

A technika és az emberek leleményességének fejlődésével mi is kitettebbek vagyunk a csalók átveréseinek. A drágakövek bevizsgálását mi nem fogjuk tudni helyben elvégezni.

Annyit azonban megtehetünk, hogy

  • csak megbízható helyről vásárolunk.
  • Rendelkezzen az értékesítő állandó telephellyel, vagy ellenőrzött weboldallal, működési engedéllyel.
  • A drágakövek eredetiségét igazolja tanúsítvány.
  • A feltűnően olcsó ékszerek keltsenek gyanút! Járjunk utána, mivel előfordulhat, hogy csupán marketingfogás a nagy kedvezmény.
  • Lehetőség szerint átvételkor fizessünk!

A drágakövek kiváló értékközvettők, melyek többletjelentéssel bírnak. Viselőjüknek egyedi és különleges kisugárzást és megjelenést biztosítanak. Hordjuk őket bátran, tartással, eleganciával! A siker érdekében megbízható helyen vásároljunk belőlük. Az Ékszerakció.hu tanúsítvánnyal várja minden kedves jövőbeli vásárlóját!