Szolgáltatás

Csónakbérlés alkalmával is figyeljünk a mentőmellényre!

A nyár sokak számára egyet jelent a nyaralással és vízpartjaink felkeresésével. Ugyan Horvátország még mindig töretlen népszerűségnek örvend a hazai turisták körében, de Magyarország látnivalói is képesek elvarázsolni az utazókat. Az élményfürdők és fürdőkomplexumok mellett a wellness szállodák is rendkívül kedveltek már évek óta. A természet szerelmesei számára a csónakbérlés remek lehetőséget teremt arra, hogy a növény-és állatvilágot új szemszögből figyelhessék meg. Legyen szó akár romantikus csónakázásról, akár természetfotózásról, a csónakbérlés mellé is kötelező bizonyos esetekben a mentőmellény.

A vonatkozó előírások szerint a 14 éven aluliaknak és az úszni nem tudó személyeknek kötelező mentőmellényt viselni a vízi járműveken. Nincs ez másként akkor sem, ha nem rendelkezünk saját csónakkal, mégis szeretnénk kipróbálni a csónakhasználat élményét. Mivel alapfelszereltség a mentőmellény, ezért kizárólag olyan szolgáltató mellett döntsünk, amely a bérlés során biztosítani is tudja ezt a biztonsági eszközt. Ugyan felnőtt fejjel saját felelősségünk, hogy felvesszük-e azt, de gyermekünk számára mindenképpen gondoskodni kell viseléséről.

Jó hír, hogy állattartóként sem kell lemondani a mentőöv nyújtotta előnyökről, hiszen ma már akár kutyánk számára is beszerezhetjük a megfelelő mentőmellényt. Felelősen gondolkodva érdemes pénzt áldozni erre, hiszen ha négylábú barátunk is velünk tart a csónaktúrára, akkor természetes, hogy épségéért mindent szeretnénk megtenni. A kutyák sokszor nehezen viselik a csónak imbolygását, és egy-egy kiugró hal, vagy számukra furcsa zaj is megzavarhatja őket. Jól jön tehát, ha rögzítünk kedvencünkre egy megfelelő mentőmellényt, mely adott esetben akár életmentő is lehet.  

A legtöbb helyen bérelhetünk csónakot akár egyetlen óra erejéig is, de ha hosszabb vízen tartózkodást tervezünk, akkor általában időarányosan csökkenni szokott a bérleti díj. Ha megtetszik a csónakból horgászás, vagy a természet közelében megélt csend és nyugalom, akkor érdemes lehet elgondolkodni a saját csónak vásárlásán is. Ezt ma már megfizethető áron megtehetjük, és ha a víz közelében élünk, s rendszeresen le is tudunk járni a partra, akkor kifizetődőbb és kényelmesebb lehet ez a megoldás, mint a bérlés.