Webáruház

Az öntöző cső alapanyaga és mérete mindig fontos

öntöző cső

A locsolórendszer legfontosabb részét a csövek jelentik, hiszen ezek felelősek a víz szállításáért. Az öntöző cső átmérője és összetétele alapján többféle lehet, de főleg a méretük szerint különböztetik meg őket. A legnépszerűbbek közé tartoznak a d16, d20, d25, d32, d40 fajták. Az alapanyagukat tekintve mindegyik polietilén, hiszen ez a matéria bizonyul a legtartósabbnak az öntözőrendszereket illetően.

Az összetétele alapján az öntöző cső lehet lágyfalu polietilén, LPE, vagy keményfalu polietilén, aminek a rövidítése KPE. Mindegyik vezetéket különféle idomokkal lehet egymáshoz csatlakoztatni. Nagyon gyakran kerül felhasználásra a szórófej bekötőcső.

Ugye egyáltalán nem mindegy a növényeknek, hogy mikor és mennyi vizet kapnak. Sok növényt nem lehet a megszokott módszerrel öntözni, kézzel, kannából vagy vízsugárral. A fiatalabb, zsengébb növények esetében pedig érdemes elkerülni a slaggal való öntözést, hiszen az túlságosan durva lehet.

Az öntöző cső csepegtető fajtája sokkal jobb és hatékonyabb ekkor, ugyanis megóvja a növényeket úgy, hogy közben megadja nekik a szükséges mennyiségű vizet. A speciális LPE, KPE öntöző cső fajtákkal, valamint szórófej bekötőkkel rendelkező kertet sokkal egyszerűbben lehet gondozni. A tartozékokkal egy hatékony csepegtető öntözőrendszer kialakítása praktikusan megoldható.

Gyakran ismételt kérdések a locsolórendszer kapcsán

Érthető módon minden fontos infót szeretne megtudni az a személy, aki egy automata öntözőrendszeren gondolkozik. Sokakat az érdekel, hogy mennyire tartós a locsolórendszer? A rendszeres karbantartással és persze a rendeltetésszerű használattal egy rendszer két évtized után is kiválóan működik.

Mire kell figyelni a választáskor, illetve mit is lehet beszerezni? A vásárlói tapasztalatok arra utalnak, hogy a telepítő szakember felkészültsége és szakértelme az ami a leginkább meghatározza a végeredményt. Persze, amikor a locsolórendszer kiválasztása a cél, fontos szempontnak számít az ár/érték arány, a műszaki tartalom és persze a kivitelező cég megítélése, a szakember tudása, hozzáértése.