Szolgáltatás

Az ESTA egyszerű igénylése

Szeretné felfedezni Amerika híres városait? Ha még nem járt az USA-ban, most vízum nélkül is megteheti, azonban szüksége lesz egy ESTA engedélyre, még az utazás előtt. Az Elektronikus Utazási Engedély 2009 óta van érvényben. Azt jelenti, hogy minden polgárnak, aki a Vízummentességi Programba tartozik, kötelező ezen engedély beszerzése, mielőtt belépne az Államokba. Amennyiben 90, vagy ennél kevesebb napig szándékozik ott tartózkodni, nem kell hivatalos vízumot igényelnie. Az ESTA Visa egy olyan online ügynökség, amelyik segít Önnek az USA-ba való eljutásban. A fent említett Vízummentességi Programba 38 ország tartozik.

Íme a teljes lista: Andorra, Ausztria, Ausztrália, Magyarország, Litvánia, Finnország, Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, Belgium, Dánia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Izland, Írország, Japán, San Marino, Szingapúr, Szlovénia, Hollandia, Új-Zéland, Portugália, Málta, Csehország, Észtország, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Dél-Korea, Görögország, Lettország, Brunei, Olaszország, Svédország, Norvégia, Chile, Tajvan. Aki tehát ezen országok valamelyikének a polgára, annak elég egy ESTA engedély igénylése. Viszont ez még önmagában nem jogosítja fel, hogy belépjen az USA-ba. Érkezéskor ugyanis a határon egy rutinellenőrzésen is át fog esni, amelynek során eldől, hogy alkalmasnak ítélik-e a belépéshez. Amennyiben szeretné már most benyújtani az ESTA kérelem online változatát, megteheti az oldalra kattintva. Néhány kérdést kell megválaszolnia, ami a személyes adatokat, útlevél információkat és egyéb dolgokat takar. Akár már most is megnézheti az űrlapot és elkezdheti kitölteni azt.

Ha valamelyik kérdés nem teljesen világos, akkor a legtöbb mező mellett megtalálható kérdőjel ikonra kattintva pontosan megtudja, mit kell megadnia az adott helyen. Ha minden kérdésre válaszolt, kattintson az igénylés gombra! Végezetül a fizetés oldalra kerül, ahol bankkártyás fizetéssel intézheti el az anyagiakat. Az ESTA kérelem eredményét elektronikus úton kapja majd meg, e-mailben. Azért érdemes a www.estavisa.hu oldalon igényelni az engedélyt, mert akár 24 órán belül is megkaphatja a jogosultságot. z oldalon található blog bejegyzések között hasznos útmutatókat is megtalál azokról a városokról, amelyeket mindenképp érdemes felfedeznie. Ha eddig még csak a filmekben látta Las Vegas-t vagy New York-ot, akkor most itt az idő, hogy személyesen is felfedezze a helyet! Az ESTA kérelem igénylését gyorsan elintézheti, ráadásul 24 órás ügyfélszolgálat is a rendelkezésére áll, ha bármilyen kérdés merülne fel a folyamat alatt.