Webáruház

Az érszűkületet meg lehet előzni

érszűkület

Ha a vérér egészséges, akkor rugalmas. Ha pedig a koleszterin és a zsírok lerakódnak a falára, akkor megmerevedik. Így jön létre az érszűkület, aminek lehet a mellkasi fájdalom is a tünete, ha a szívhez vezető artériák keményedtek meg. Emellett még lehet légszomj is, ugyanis emiatt nem jut elegendő oxigén a sejtekbe, így könnyen kimerülünk. A fájdalom jelentkezhet a lábakban vagy a hasban is mert növekszik az oxigénhiány. Az érszűkület az érelmeszesedés következménye, amikor kórosan beszűkül az ér belső keresztmetszete.

Emiatt kevesebb oxigéndús vér jut a szövetekhez, a betegség előrehaladásával pedig egyre inkább jönnek elő a panaszok. Mozgásszegény életmód, elhízás, magas húgysavszint, cukorbetegség, dohányzás, vérnyomás, ezek mind az érszűkület jellemzői. Mi magunk tehetünk ellene a legtöbbet. Figyeljünk a testünkre, vegyük észre, ha a probléma belép az életünkbe és előzzük meg a megbetegedést! Erre használhatunk gyógynövényes készítményeket is, például a fokhagyma ismerten az egyik legjobb értisztító.

Plakkok eltávolítása természetes módon

A vérerek falára leülepednek a zsírok, a koleszterin, a fal merevvé válik. Ezen plakkok eltávolítása az egyik módja az erek gyógyításának. Ha megtisztul, újra rugalmas lesz és jól fog működni. Használjunk ehhez természetes gyógynövényeket, mint például a mustármag vagy a fokhagyma, ugyanis mindkettő arról híres, hogy tökéletes értisztító. Ezekből készíthetünk teát vagy szedhetjük tabletta formában, így is és úgy is jó. Ha a plakkok eltávolítása megtörténik, az erek megkönnyebbülnek, a kínok megszűnnek és nem leszünk kitéve a szövődményeknek.

Egy tanulmány szerint, ha mindennap megeszünk 1-3 gerezd fokhagymát, a vérerek keménysége csökken, ahogy a zsír mennyisége is az érfalon. A fokhagymának gyulladáscsökkentő és antimikrobális hatásai vannak, ezért jó vérrendszer gyógyítónak. Tökéltes segítség a gránátalma, a lazac, a kurkuma és az avokádó is, mert mind segít abban, hogy a plakkok eltávolítása megtörténjen, plusz arra is megfelelőek, hogy az egyéb betegségekből való javulást segítsék.