Webáruház

A fekélyes láb kezelése szakemberi segítséggel

fekélyes láb kezelése

Sajnos ez a fájdalmas és csúnya betegség hazánk lakosait szép számmal érinti. A fekélyes láb kezelése halaszthatatlan dolog. Akkor a legsikeresebb, ha időben elkezdődik a folyamat. Ehhez arra van szükség, hogy az érintett időben felismerje a tünetek alapján. A helyes, szakszerű közbenjárással az esetek többségében a komolyabb problémák elkerülhetőek. A gyógyítás lépéseit szakember írja elő a vizsgálatokat követően. Mindenképpen szükséges a pontos diagnózis felállítása.

A fekélyes láb kezelése hosszantartó folyamat és komoly szaktudást igényel. A sebek megfelelő ellátás hiányában nem gyógyulnak be. Ellenkezőleg folyamatosan terjednek és kínzó fájdalmakat okozva roncsolják a szöveteket. A kivizsgálást érsebész vagy sebész szakorvos végzi attól függően, hogy milyen tüntetek jelentkeznek. Általában 3-4 hónapot vesz igénybe a teljes gyógyulás, ha minden utasítást szigorúan betart. A fekélyes láb kezelése minden esetben összetett feladat. Hazánkban szerencsére több kiváló szakember foglalkozik a problémával.

Az érszűkület tünetei a lábban egyszerűen felismerhetőek

A kialakulásának több oka is lehet, azonban elsősorban az örökletes és az életmódbeli tényezők játszanak szerepet. Az érszűkület tünetei a lábban jellegzetesek és erősen érezhetőek. Ha gyaloglás vagy futás közben görcsös fájdalom mutatkozik, ami csillapodik rövid pihenést követően, akkor érdemes mihamarabb orvoshoz fordulni. Ezen kívül nagyon gyakoriak a hideg végtagok is. Ez egy lassú lefolyású betegség, azonban, ha időben észleli és orvoshoz fordul, akkor teljes siker érhető el, ami a gyógyulást illeti.

Amint megjelentek az érszűkület tünetei a lábban azonnal lépni kell! Megelőzéséért érdemes mindent megtenni. Az egyik legfontosabb dolog, amivel elősegítheti a felépülést, ha egészségesen táplálkozik. A másik a rendszeres testmozgás. Azoknál, akik dohányoznak, sokkal hamarabb kialakulhat, ezért a káros szokás elhagyásával is sokat tehet ellene. A kezelés történhet gyógyszerekkel, gyógynövényekkel, biológiai gázok segítségével, mint a mofetta. Az érszűkület tünetei a lábban fájdalommal és bőrelváltozással társulhatnak.