Szolgáltatás

A ciklusbarát krém a hormonok egyensúlyáért

A nők életében gyakran előfordul, hogy a nőgyógyászati problémák megkeserítik a mindennapokat. Ezeket a problémákat, kellemetlenségeket orvosolhatja egy remek ciklusbarát krém segítségével. A női testet szabályzó főbb hormonok a következők: az ösztrogén, illetve a progeszteron. Ennek a két hormonnak az egyensúlya alakítja a női test egészségét. Azonban sokszor előfordul, hogy felborul ez a rendkívül kényes egyensúly, ilyenkor a ciklusbarát krém enyhíti a rossz közérzetet, gondokat.

Fontos tudni, hogy amennyiben nem termel elegendő progeszteront a szervezet, vagy esetleg túl sok vegyi hatásnak van kitéve nap mint nap, úgynevezett ösztrogéndominancia alakul ki, mivel a vegyi anyagok nagy részét ösztrogén hormonként azonosítja a szervezet. Ilyenkor jönnek a szenvedések, a nyűgösség, illetve a nők körében jól ismert diszkomfort érzés. Azonban nem feltétlen szükséges azonnal nőgyógyászhoz fordulni, ilyen esetekben a ciklusbarát krém is jó döntés lehet, mivel gyengéden nyújthat kényelmes megoldást, mivel 100%-ban természetes és növényi összetevőkből áll. Manapság rengeteg ember küszködik cukorbetegséggel és az abból kifolyólag történő tünetekkel.

Sokan nem is tudják, hogy az inzulin, ami a vérben a cukorszint csökkentésére szolgál, szintén egy hormon. Az inzulinrezisztenciát, valamint a cukorbetegséget kezelheti egy természetes összetevővel is, ami nem más, mint az inositol. A vércukorszint szabályozása nagyon fontos, főleg a hormonrendszert érintő zavarok esetében. Ha ez elmarad, nem csak az inzulinrezisztencia kockázatának megjelenését növelheti, hanem a cukorbetegség létrejöttét is.

Ha ez a probléma bekövetkezik, a sejtek hormonfelismerő képessége gyengül, és ebből kifolyólag a glükóz nem jut be a sejtekbe, így azok éheznek. A vérben ezért magas cukorszint mérhető, ami gátolja a sejtek optimális működését. A tünetei közé tartozik a hízékonyság, fáradékonyság, száraz bőr, koncentrációs nehézségek, emelkedett vérnyomás, hajhullás, menstruációs problémák, meddőség. Az inositol segíthet a kezelésükben, ami egy vitaminszerű anyag.